(StudentTorget.no):
 
Navn: Jannecke Øinæs
 
Alder: 32 år
 
Studerer: Lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus
 
Aktuell med: Jobber som freelance skuespiller/sanger og har nylig startet en egen web-serie som heter Wisdom From North, another conversation.
 
 
Hvordan fant du ut at du ville bli artist?
 
Da jeg første gang hørte musikalen Les Miserables som 6 åring på kassett, ble jeg totalt bergtatt og lærte meg alle sangene utenat og fortalte alle venninene mine om historien til stykket. Ett år senere hørte jeg at Det Norske Teatret skulle sette det opp og jeg fikk overtalt foreldrene mine til å gå på audition. Jeg fikk rollen som Lille Cosette og bestemte meg der og da for at jeg ville synge og spille teater hele livet! 

 

ØNSKER FOR FREMTIDEN: Selv om Jannecke utdanner seg til å bli lærer vil hun fortsette som artist og leve ut sine mange drømmer og visjoner.

 

 
Ulempen med dette uslitelige båndet til denne musikken er jo at jeg idag ikke kan høre på Les Miserables uten å gå i totalt oppløsning. Det erfarte jeg nylig etter å ha sett filmen på kino.
 
 
Hvordan er det å kombinere studier med artistlivet? 
 
Det som er bra med å studere, er jo den store friheten til å styre mye av tiden sin. Dette gjør at jeg kan legge opp mye av dagene selv og lese mellom slagene.
 
Men motsatt, så kan det til tider også være svært utfordrende å kombinere. La oss si jeg er i praksis og det kommer inn en radio-reklamejobb på en time, som kan betale 1/2 måneds husleie, -da er det mildt sagt frustrerende å måtte si nei på grunn av strenge praksisregler. Men heldigvis så er praksis bare en viss periode og da må man nesten rydde banen for alt annet liv ved siden av. Det samme gjelder jo eksamensperioder. Da blir det lite synging på meg, og det tror jeg naboene mine synes er helt ok. 
 
 
Kan du fortelle litt om karrieren din så langt? 
 
Jeg har spilt roller som Annie i Annie, Liliy i Annie, Dorothy i Trollmannen fra Oz, Rizzo i Grease, Cecilie i Hotel Cæsar, Rødnissejenta i Jul i Blåfjell 3 år på rad, vært med i Grand Prix, Spelemannsprisen, sunget på masse events gjennom hele livet, jobbet i Spania som underholdninsartist/showkoordinator og utdannet meg i USA som musikalartist. Gitt ut egen barneplate.
 
Startet i juli 2012 min egen webserie www.wisdomfromnorth.com der jeg  intervjuer mennesker som inspirerer meg. Til nå har jeg hatt sammenlagt 43 000 seere på youtube.
 
 
Kommer du til å fortsette og jobbe som artist etter at du er ferdig utdannet? 
 
Ja, det håper jeg da absolutt. Tror også tiden vil vise hva jeg spesifikt kommer til å jobbe med fremover. Det er nemlig ikke sikkert at det er lærer som er tingen for meg, selv om jeg studerer det nå. Jeg har mange drømmer og store visjoner. Jeg er nok en person som trenger å bruke flere sider av meg selv og en som liker å ha mange baller i luften. Men sangen vil jo alltid være en del av meg, så jeg ønsker jo svært gjerne å fortsette med det.
 
 
Hva er det beste med å studere?

 

MULTITALENT: I tillegg til studier og artistkarriere, lager Jannecke også sin egen webserie hvor hun intervjuer inspirerende mennesker.

 

 
Det beste med studietiden er friheten og fleksibiliteten til å styre sin egen tid og alle de nye menneskene jeg møter.
 
 
Hva er det verste med å studere?
 
Obligatorisk tilstedeværelse.
 
 
Hvilke utesteder pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?
 
Går svært lite på byen, liker meg best på barer/cafeer hvor man kan ha de gode samtalene uten å matte skrike. På byen mister jeg fort stemmen..   
 
 
Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?
 
Skuespiller Aaron Tveit (Enjolras i Les Miserables)- fordi han er det vakreste jeg har sett og jeg derfor vil møte opp på alle kollokviemøtene!
 
Historiker og UFO-forsker Richard M. Dolan - fordi han er en vis mann som tenker "outside the box" og det vil hjelpe meg å se pensum fra andre vinkler.
 
Jill Bolte Taylor, hjerneforsker som fikk slag - fordi hun vil kunne hjelpe meg å strukturere pensum i hjernen min og gi meg bra tips på hvordan jeg kan huske ting.
 
 
Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.
 
When you Believe.