(StudentTorget.no):

Navn: Ole Kristian Bratset

Fra: Lier i Buskerud

Studerte: Historie og politikk ved University of Edinburgh.

Aktuell med: Gjenvalgt som president for ANSA.

Først av alt må vi få gratulere med gjenvalget som leder av ANSA! Hva blir det viktigste arbeidet for deg som leder i året fremover?

Takk for det. Jeg gleder meg veldig til å fortsette arbeidet med å gjøre utenlandsstudier litt mer tilgjengelig for flere. Det er særlig problematikken rundt autorisasjon av helsepersonell og den ekstreme gjeldsbyrden til utenlandsstudentene som blir viktig i året som kommer.

Hva var det som fikk deg til å bli engasjert i ANSA?

Det var viktigheten av arbeidet. Utenlandsstudentene er spredt rundt i hele verden og det er avgjørende at de har en sterk og tydelig stemme som taler deres sak hjemme i Norge.

Les også: Hedda sitter i hovedstyret i ANSA og studerer i Montreal

ANSA har tatt til orde for en «opt-out» på utveksling, der utveksling er noe man aktivt må velge bort som student. Hvorfor ønsker dere en slik ordning?

ANSA ønsker denne ordningen for å sørge for at systemet arbeider for, ikke mot, at studenter skal velge utveksling. Det må bli mye lettere enn det er i dag å ta et semester eller mer i utlandet. Utveksling må bli normen, ikke unntaket.

Hvordan er det å kombinere studiene med å være aktiv i organisasjonslivet?

ANSAs presidentverv er et frikjøpt fulltidsverv. Jeg hadde derimot mange verv i ANSA og andre organisasjoner da jeg var student og opplevde at dette ga stor merverdi for mine studieprestasjoner. Jeg fikk innspill og erfaringer jeg aldri hadde fått i en forelesningssal.

Hva er det beste med å studere?

Det er å tilhøre et levende og utfordrende intellektuelt miljø der man stadig utfordres og utvikles.

Les innlegg: Tas utveksling på alvor?

Hva er det verste med å studere?

Det at undervisningsinstitusjonene ofte er gammeldagse og trege til å endres slik at man må igjennom vurderingsformer som kanskje ikke lengre er de beste.

Hvilket utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Jeg har ikke så mye til overs for typiske «utesteder», men etter fire år i Skottland er jeg veldig svak for en skikkelig brun pub.

Klikk her for å se alle studier og skoler i utlandet

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Napoleon, han var alltid min store helt da jeg var liten. Winston Churchill, her føler jeg nesten ikke jeg trenger å begrunne en gang. For en mann! Ole Gunnar Solskjær, som «die hard» Molde FK-fan og Man Utd-fan tror jeg han hadde vært et spennende bidrag.

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

Flower of Scotland, savner å bo i Edinburgh!

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: