(StudentTorget.no):

Navn: Ole Kristian Bratset

Fra: Lier i Buskerud

Studerte: Historie og politikk ved University of Edinburgh.

Aktuell med: Gjenvalgt som president for ANSA.

Først av alt må vi få gratulere med gjenvalget som leder av ANSA! Hva blir det viktigste arbeidet for deg som leder i året fremover?

Takk for det. Jeg gleder meg veldig til å fortsette arbeidet med å gjøre utenlandsstudier litt mer tilgjengelig for flere. Det er særlig problematikken rundt autorisasjon av helsepersonell og den ekstreme gjeldsbyrden til utenlandsstudentene som blir viktig i året som kommer.

Hva var det som fikk deg til å bli engasjert i ANSA?

Det var viktigheten av arbeidet. Utenlandsstudentene er spredt rundt i hele verden og det er avgjørende at de har en sterk og tydelig stemme som taler deres sak hjemme i Norge.

Les også: Hedda sitter i hovedstyret i ANSA og studerer i Montreal

ANSA har tatt til orde for en «opt-out» på utveksling, der utveksling er noe man aktivt må velge bort som student. Hvorfor ønsker dere en slik ordning?

ANSA ønsker denne ordningen for å sørge for at systemet arbeider for, ikke mot, at studenter skal velge utveksling. Det må bli mye lettere enn det er i dag å ta et semester eller mer i utlandet. Utveksling må bli normen, ikke unntaket.

Hvordan er det å kombinere studiene med å være aktiv i organisasjonslivet?

ANSAs presidentverv er et frikjøpt fulltidsverv. Jeg hadde derimot mange verv i ANSA og andre organisasjoner da jeg var student og opplevde at dette ga stor merverdi for mine studieprestasjoner. Jeg fikk innspill og erfaringer jeg aldri hadde fått i en forelesningssal.


Hva er det beste med å studere?

Det er å tilhøre et levende og utfordrende intellektuelt miljø der man stadig utfordres og utvikles.

Les innlegg: Tas utveksling på alvor?

Hva er det verste med å studere?

Det at undervisningsinstitusjonene ofte er gammeldagse og trege til å endres slik at man må igjennom vurderingsformer som kanskje ikke lengre er de beste.

Hvilket utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Jeg har ikke så mye til overs for typiske «utesteder», men etter fire år i Skottland er jeg veldig svak for en skikkelig brun pub.

Klikk her for å se alle studier og skoler i utlandet

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Napoleon, han var alltid min store helt da jeg var liten. Winston Churchill, her føler jeg nesten ikke jeg trenger å begrunne en gang. For en mann! Ole Gunnar Solskjær, som «die hard» Molde FK-fan og Man Utd-fan tror jeg han hadde vært et spennende bidrag.

LES OGSÅ: Line Mari Nilsen er Ukas student - keeperproff og studerer barnehagelærer

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

Flower of Scotland, savner å bo i Edinburgh!