(StudentTorget.no):

Navn: Simon Midtvedt
Alder: 21
Utdanning: Master i Nanoteknologi, 3. året
Aktuell med: Spiller og styremedlem i Nidaros Jets

Simon Midtvedt kommer fra en familie hvor basketball er en stor del av hverdagen. Han forteller at det hele startet med at den eldste storebroren hans så basketballfilmen «Space Jam» med Michael Jordan i hovedrollen og ble helt frelst. Siden har hele familien vært basketentusiaster, og Simon har praktisk talt vokst opp med en basketball i hånda.


 Basketball er for meg en fantastisk idrett som krever varierte ferdigheter, fra fysikk og hurtighet, til presisjon og spilleforståelse. I Nidaros Jets er vi en gruppe unge spillere som alle er en del av et LAG med store bokstaver. Sammen har vi det gøy både på og utenfor banen, noe som gjør det fantastisk moro å spille basketball for Jets, forteller Simon.

Basketballinteressen på vei opp

Simon forteller også at basketinteressen er på vei oppover i Trondheim, og det at laget får mye publikum på kampene gjør det ekstra kult å spille på hjemmebane. Men det kan også være ganske krevende å kombinere studiene med å spille basket på høyt nivå.– Jeg har kombinert skole og basket i BLNO, det høyeste nivået i Norge, siden videregående. Derfor har jeg blitt vant til å være ganske strukturert og disiplinert, jeg tror det lønner seg å virkelig jobbe effektivt når man først jobber. Om man graver seg ned på lesesalen får man kanskje ikke gjort så mye mer, mener han.

Les også: Hvordan lykkes med skriftlig eksamen

På spørsmål om hva det viktigste arbeidet for Simon blir fremover, er det ikke overraskende at basketballspill er i fokus. Men først står noen eksamener for tur.

– Etterpå blir det fullt fokus på Jets og basketen. Sesongen er omtrent halvveis, så det er nå man virkelig ser hvilke lag som kommer til å kjempe i toppen. Jeg mener Jets har noe der å gjøre, og derfor ønsker vi på laget å jobbe hardt videre mot sluttspill, sier Simon.


– Verdens beste linjeforening!

Selv om Simon mener at han eksamensperioden er det verste med å være student, er han veldig positiv til studentlivet, spesielt i Trondheim.

– Det er utrolig mye moro som skjer, og mye man kan engasjere seg i. Jeg har vært så heldig å få være en del av studentlinjeforeningen for nanoteknologi, Timini (ordet stammer fra potensen til nano, TI i MInus NIende). Det er et fantastisk fellesskap blant Norges flotteste studenter, hvor alle har et enormt engasjement. Vi er ikke så mange, men med en dyktig gjeng skaper vi etter min mening verdens beste linjeforening!


Les også: Syv ting du ikke bør gjøre før eksamen

Michael Jordan og Harald Eia

Når Simon drar ut på byen er det ett sted han forteller at han liker spesielt godt. 

 Du finner meg i Bodegaen på Studentersamfundet! Hehe, neida! Men jeg liker meg i det røde runde bygget hvor man alltid møter kjentfolk. 

Jeg spurte hvilke tre personer Simon ville hatt med seg i kollokviegruppen sin, om han fikk velge fritt blant levende eller døde personer.

– Jeg ville ha valgt Michael Jordan fordi han er tidenes beste basketspiller – det hadde vært en fryd å diskutere matematisk Fourieranalyse med han – og Harald Eia fordi han virker som en artig og intelligent type, og hadde kanskje forstått seg litt på Fourieranalysen. Den siste personen må bli DJ Khaled, fordi da blir det ikke bare ett kollokviemøte, for han vil alltid ha «another one», sier Simon.

Til slutt forteller Simon hvilken sang som beskriver hans livssituasjon akkurat nå.

«I’m The One» av DJ Khaled, som brødrene mine har dedikert meg en hjemmelaget musikkvideo til, avslutter han.