(StudentTorget.no):

Etter et år som nestleder i studentstyret, avanserte Olav Skrudland til topps som leder av studentstyret ved NIH i høst. Når vi spør hvorfor han valgte å engasjere seg i studentpolitikken, trekker Olav frem det gode studentmiljøet på skolen.


– Det er veldig klisjé, men det var jo det å kunne være med på å gjøre en forskjell. På Norges Idrettshøgskole har vi et veldig godt studentmiljø, og jeg har fått utrolig mange gode venner her. Derfor ønsket jeg å bidra til at mine medstudenter på NIH skulle få en så bra studiehverdag som mulig.


Hektisk studenthverdag

Til forskjell fra en del andre verv i student-Norge er ikke ledervervet på NIH frikjøpt, noe som innebærer at Olav er nødt til å kombinere sine studentpolitiske plikter med den travle tilværelsen til en masterstudent.


– Det er viktig å kunne skille mellom rollene som studentleder og «bare» student. Ofte opplever jeg at foreleserne jeg har i noen fag jobber jeg tett sammen med ved siden av studiene, sier Olav.


Selv om han ikke legger skjul på at hverdagen kan bli hektisk og krever en viss porsjon planlegging, ser han også åpenbare fordeler med å engasjere seg som student.– Fordelen med å kombinere studiene med å være aktiv i organisasjonslivet er at man (forhåpentligvis) blir ferdig til normert tid, samt at man får et større nettverk på institusjonen.

Les også: Hvordan lykkes med skriftlig eksamen


Som øverste tillitsvalgte for studentene på NIH har han planene klare:


– Det viktigste arbeidet for meg fremover er nå å få på plass et studentombud, i samarbeid med ledelsen. I tillegg så jobber vi nå med å få på plass klarere retningslinjer når det kommer til HMS på institusjonen for studentene, dette skal ikke bare gjelde for ansatte.

Lange lunsjpauser

Olav mener at livet som student byr på ypperlige muligheter for å bli kjent med nye mennesker, og synes det beste med å være student er å kunne kombinere studiene med studentpolitikk. En tredje ting han anser som et stort pluss er muligheten til å ta lange lunsjpauser. Stresset rundt eksamen er han imidlertid mindre glad i.


– Det verste med å studere er eksamensperioder – man tar fortsatt lange lunsjer, men med dårlig samvittighet.

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?


• Arne Scheie – når man studerer idrett, og særlig på mitt fagfelt som er Sport Management, har han kunnskap som absolutt ville vært nyttig. Han kan alt, han.


• Cecilie Skog – jeg ser for meg at når det står på som verst, eksamen nærmer seg og alt håp er ute, da er Cecilie god å ha. Hun roer oss ned, tar oss med ut på en luftetur og får oss til å slappe av igjen.


• Eyvind Hellstrøm – å ha med Eyvind er ikke for å holde orden i kollokviegruppen. Han er med for å skape liv. Jeg tenker også at siden det ikke akkurat er billig å spise flere måltider om dagen i SiO sine spiserier/kantiner, så hadde det vært fint om han tar med litt ekstra matpakker til resten av gruppen.

Les også: Fire tips til stressmestring

Avslutningsvis ber vi Olav om å velge en sang som står i stil med livssituasjonen hans akkurat nå. Og det er kanskje beskrivende for det travle kombinertlivet til en engasjert studentpolitiker at han plukker åttitalsslageren «La det swinge» av Bobbysocks som sin låt.

– Det er travle dager som masterstudent og studentleder, men selv om det er travle dager så er det viktig å ha det litt moro også, avslutter Olav.