(StudentTorget.no):

Etter å ha sittet i vervet som HR-ansvarlig i BIS det siste året, har Toril Liaaen nå blitt valgt som ny leder av foreningen i det kommende året, en stilling hun trer inn i fra 1. juli i år.

– Det viktigste arbeidet for meg i tiden fremover vil være å gjennomføre en skikkelig overlapping med avtroppende leder og at jeg er inneforstått med hva som vil kreves av meg i året fremover, sier Toril, som vet akkurat hva hun vil oppnå som leder av BIS:

– Som leder vil jeg fokusere på å øke engasjementet i studentsamfunnet, og skape tryggheten som trengs for å ta del i det. Jeg vet selv hvor mye studentsamfunnet har gitt meg, og ønsker å gi andre denne muligheten.

Les også: Kristoffer studerer i finansmetropolen Singapore

Tok sjansen

Som student merket Toril at hun trengte noe mer enn bare forelesninger å fylle hverdagen sin med. Dermed var ikke veien til studentpolitikken lang.

– Jeg så hvor mye erfaringer, nettverk og glede mine medstudenter fikk av å engasjere seg, og jeg ville gi det en sjanse selv.

Selv om arbeidet med studentpolitikk gir massevis av nyttige erfaringer, og ekstra kjøtt på CV-beinet, er Toril ærlig på at hun ikke er noen «superstudent» som sjonglerer problemfritt mellom alle forpliktelser.


– Jeg må ærlig innrømme at det ikke er lett. Jeg trives så enormt masse med å jobbe for studentsamfunnet, så studiene blir ofte nedprioritert. Likevel vet jeg at det kun er snakk om å ha rett prioriteringer og sette opp en detaljert timeplan. Det er fullt mulig å kombinere begge, men det krever en god dose selvdisiplin, sier Toril.

Alltid trofast til Rederiet

Toril mener at det mest positive med å studere, er den unike muligheten man får til å utforske hva man ønsker å gjøre i livet, og utvikle seg som personer. Blant de mer negative sidene ved tilværelsen som student trekker hun frem følelsen av å ikke alltid strekke til.

Les også: 10 steg til mer selvdisiplin som student

 Det verste med å studere er følelsen av at du ikke strekker til på alle arenaer der det er forventet at du gir alt. Det er da ofte i eksamensperioden jeg kjenner ekstra godt på dette, og det tror jeg ikke jeg er alene om.

På spørsmål om hvilke utesteder hun frekventerer, erklærer Toril sin lojalitet til BI-bulen Rederiet.

– Jeg vil alltid være trofast til Rederiet, som er skolekroen vår, men jeg tar meg gjerne en tur til no stress eller vaskeriet, dersom anledningen byr seg, forteller hun.


Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

 Gunhild Stordalen. Denne dama er en fighter uten like. Hun har brukt sin stemme i samfunnet til å belyse ekstremt viktige problemer vi står overfor, og er en kvinne som virkelig aldri gir seg, selv om det oppstår motgang.

 Erik Bertrand Larssen. Tror ingen kan gi større drilling på selvdisiplinen. På denne måten kunne jeg fått utnyttet alle timene i døgnet, slik at jeg fikk gjort alt på agendaen.

 Dag Otto Lauritzen. Da kanskje ikke grunnet kompetansen, men han har en viljestyrke uten like. Tror også at en kollokviegruppe trenger en god dose humor for å fungere optimalt.


Da vi avslutningsvis spør Toril om hvilken sang som er mest beskrivende for hennes livssituasjon akkurat nå, velger hun seg en gammel traver fra begynnelsen av 2000-tallet.

– Its my life, Bon Jovi. Jeg må tørre å komme ut av komfortsonen og vise hva jeg er god for. Denne sangen handler om nettopp det. I tillegg er Bon Jovi min barndomshelt, og sangen gir meg alltid litt ekstra energi i hverdagen.