(StudentTorget.no):

 

– Det var egentlig litt tilfeldig at jeg meldte meg på konkurransen, men etter en liten stund fant jeg ut at dette er en fin mulighet til å snakke om saker som jeg bryr meg om, sier Noora Lindeflaten (20).

 

Noora meldte seg på konkurransen via nettsidene til Miss Norway.

 

– Her fyller du ut et skjema med litt informasjon om deg selv, legger ved bilder i helfigur og et portrett med minimal sminke. Konkurransen går ut på å forberede seg til den videre konkurransen, Miss Universe, forteller Noora.

 

– Miss Norway-konkurransen handler om hvordan man fremstiller seg selv. Vi får poeng ved å gjøre forskjellige ting, som å være i media, frivillig arbeid og sponsorarbeid. Jeg har gjort mye forskjellig, og er med i kreftforeningen og andre frivillig organisasjoner, i tillegg til at jeg har vært en del i media.

 

Noora har ikke fått noen sponsorer enda, men jobber nå med saken. Hun forteller at dette er den første missekonkurransen hun har vært med i.

 

– Jeg har aldri vært med på noe lignende før! Det er spennende å være med i konkurransen, sier hun.


 

LES OGSÅ: Michelle Ullestad (25) er musiker og student

 

Brenner for temaet psykisk helse

Noora forteller at hun ser konkurransen som en mulighet til å sette fokus på et tema som er både personlig og viktig for henne, nemlig psykisk helse.

 

– Temaet psykisk helse er viktig for meg, fordi jeg selv har kjent på hvordan det er å føle seg alene med dette. Jeg føler at åpenhet er veldig viktig, spesielt fordi det er et så aktuelt tema i dag, og mange rammes av ulike psykiske lidelser, sier Noora.

 

Noora har selv bipolar lidelse, en psykisk lidelse som fører til store svingninger i humøret, og perioder med depresjon (nedstemthet) og mani (oppstemthet) (NHI.no).

 

– Egentlig var ikke planen å være så åpen om det, men heller legge fokus på det jeg står for angående psykisk helse. Samtidig føler jeg at dersom jeg skal stå for åpenhet og avstigmatisering, må jeg selv kunne være åpen om mitt, sier hun.

 

– Det har vært en veldig positiv opplevelse, og det er mange som har sendt meg meldinger og takket meg for åpenheten min. Jeg vil sette et eksempel for andre som er i samme båt, og vise at det er ikke skummelt å være åpen om det, sier hun.


 

LES OGSÅ: Lommejuristen skal gi gratis rettshjelp til studenter

 

I semifinalen av Miss Norway

Noora har nå kommet videre til semifinalen av Miss Norway-konkurransen.

 

– Jeg syntes det føles bra! Jeg føler at jeg har jobbet veldig hardt for å komme meg dit jeg er nå i konkurransen. Det er veldig spennende, litt slitsomt til tider, men også veldig gøy! sier hun.

 

Noora skal nå fortsette med det samme hun har jobbet med tidligere; frivillig arbeid og å finne sponsorer.

 

– Jeg har også vært på catwalk-kurs i Oslo, sammen med de andre missene, og dette var en fin opplevelse, sier hun.

 

LES OGSÅ: Ane er leder i Bergen Venstre

 

Har sin egen YouTube-kanal

Noora har sin egen YouTube-kanal, der hun snakker om temaer som sminke og klær.

 

– Jeg begynte vel egentlig med YouTube fordi jeg synes det var en spennende opplevelse, og fordi jeg liker å lage ting. Jeg er veldig kreativ, og bryr meg mye om sminke og klær, så jeg følte at jeg burde prøve ut dette.

 

– Jeg tar det egentlig litt som det kommer, lager det jeg føler for, og gjør mye forskjellig på kanalen. Den er på en måte et lite innblikk i livet mitt, forteller hun.

 

Noora startet kanalen i 2019 og forteller at det var veldig gøy i begynnelsen, men at hun nå prioriterer skole foran YouTube.


 

– Jeg føler at jeg må legge det litt fra meg nå og fokusere på skolen. Jeg har tross alt mye å holde på med, og av og til er det vanskelig å ha kontroll på alt, sier hun.

 

LES OGSÅ: Barn oss imellom jobber for tverrfaglig samarbeid

 

Studerer datateknologi ved Universitetet i Bergen

Noora studerer datateknologi ved Universitetet i Bergen (UiB), og går nå det første året av studiet.

 

– Jeg visste vel egentlig ikke at det var dette jeg ville studere før jeg hadde gått ett år eller to på videregående. Jeg har alltid vært opptatt av data, og jeg husker å ha satt meg nøye inn i dette da jeg var yngre, forteller Noora.

 

– Jeg føler at jeg har et litt over gjennomsnittet behov for å gjøre noe stort. Jeg har alltid satt meg høye mål, så datateknologi virket som noe som kunne passe både mine ambisiøse mål og som var noe jeg kunne trives med.

 

Fremtidsplanene til Noora er derimot ikke klare ennå.

 

– Jeg vet ikke helt hva jeg vil gjøre i fremtiden, og jeg prøver heller å fokusere på det som er her og nå. Jeg driver med cheerleading og skolearbeid mesteparten av tiden, og dette er i hvert fall to ting jeg vet at jeg kommer til å fortsette med videre.


 

Hva er det beste med å studere? Og det verste?

 

– Det beste med å studere er vennene jeg har fått, og det å få til det du driver med. Jeg studerer jo for det meste med gutter, så jeg var litt redd for å ikke passe inn blant dem, men jeg har sklidd rett inn i en fin gjeng, forteller Noora.

 

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

 

– Da hadde jeg nok valgt min gode kompis Kasper Melheim, for hvis jeg noen gang sliter med obligene mine, gir han meg alltid gode svar. Salman Khan, fordi han hadde hjulpet meg med kodingen, og jeg liker å høre om entreprenørskap. Chris Gardner, fordi jeg hadde trengt en motivational speaker til å hjelpe meg med motivasjon.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

 

– Mixed Personalities av YNW Melly ft. Kanye West, avslutter Noora.

 

Saken ble først omtalt av StudVest.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet