(StudentTorget.no):

 

– Det brede engasjementet gjør at NHH-studentene får til store ting sammen. Noen av de største arrangementene, der flere hundre studenter er i sving, er kulturfestivalen «UKEN», næringslivskonferansen «NHH-Symposiet», og idrettsfestivalen «Studentlekene Bergen Challenge», sier Balder Belsvik (22), prosjektansvarlig i Kjernestyret i Norges Handelshøyskoles Studentforening (NHHS).


Norges Handelshøyskoles Studentforening (NHHS) er en aktiv studentforening, med over 1800 medlemmer. Studentene er engasjert i alt fra ulike idrettsgrupper, som fotball og friluftsliv, til en finansgruppe, skoleavis, dansegruppe, et kor, med mer.

 

Balder er prosjektansvarlig i Kjernestyret. Kjernestyret (KS) er styret og den daglige ledelsen i NHHS, og de koordinerer og administrerer de ulike initiativene og aktivitetene i studentforeningen. I tillegg er han, som prosjektansvarlig, leder av Prosjektgruppen NHHS – foreningens undergruppe for arrangementer, som fadderuken og NHH-ballet.

 

Har ansvar for fadderuken på Norges Handelshøyskole

– Menneskene og engasjementet i studentforeningen inspirerte meg til å stille som prosjektansvarlig i Kjernestyret, og dermed også ansvarlig for fadderuken, sier Balder.


 

– Etter ett år som aktiv i NHHS, var jeg overbevist om at jeg ville ha mer! Jeg vil ha mer NHH, mer NHHS, og gi mer tilbake til studentene som gjør skolen til det den virkelig er. Aktivitetene i studentforeningen gir verdifulle impulser, og jeg stortrives med studentforeningsarbeid. Å jobbe frivillig sammen med så mange andre engasjerte medstudenter gir mersmak.

 

– Det å være en del av et så stort prosjekt som fadderuken, er utfordrende til tider, men med så mange flinke medstudenter blir det mer gøy enn slit, forteller Balder.

 

– Jeg har med meg en fadderkomité på å arrangere fadderuken. Fordelen med å være så mange om det, er at vi blir en stor vennegjeng – og det sterke fellesskapet motiverer!

 

LES OGSÅ: Marte er leder for Oslostudentenes idrettsklubb

 

Fadderuken er viktig for det sosiale miljøet på skolen

Som prosjektansvarlig har Balder hovedansvaret for fadderuken. Han jobber sammen med studentforeningens styre, Kjernestyret, og Prosjektgruppen i NHHS for å få til en så bra velkomstuke for de nye studentene som mulig.

 

I tillegg jobber han sammen med andre studieinstitusjoner, som NHH-ledelsen og politiet, for å få til en trygg og forsvarlig velkomstuke for alle.


 

– Fadderuken var veldig viktig for meg, da jeg fort traff venner jeg har holdt sammen med siden. Man tilrettelegger for sosiale sammenkomster, og viser frem hva studentforeningen har å tilby. Dette gjør at mange i senere til velger å engasjere seg i foreningen, og får venner for livet, både i studentforeningen, men også utenfor, forteller han.

 

LES OGSÅ: Lommejuristen skal gi gratis rettshjelp til studenter

 

Koronaviruset skaper nye utfordringer

– Det jeg trodde skulle bli min største utfordring, var at store deler av NHH var under oppussing, noe som ga begrenset med plass for arrangementer på skolen. Men, så kom jo situasjonen med COVID-19, som tvang oss til å tenke nytt på alle områder, sier Balder.

 

– For å sikre en trygg velkomstuke, i henhold til smittevern, har jeg jobbet tett sammen med de andre fadderansvarlige i Bergen, for å utveksle erfaringer, tanker og idéer rundt høstens studiestart. Jeg er veldig optimistisk til at vi får til en bra fadderuke for de nye studentene på NHH!

 

Som fadder må man gjennom to allmøter før velkomstuken starter. I år har NNHS valgt å gjennomføre disse over video.


 

– Her informeres det om retningslinjer, planer, mediehåndtering og fadderrollen. I tillegg signerer alle faddere en fadderkontrakt, for å bevisstgjøre dem på ansvaret sitt. Det er utrolig viktig at alle som starter på NHH føler seg ivaretatt og får en fin start på studietiden!

 

LES OGSÅ: Simen er fadderkoordinator på OsloMet

 

Ulike scenarioer skal sikre at fadderukene kan gå som planlagt

NHHS har planlagt tre ulike scenarioer, som skal ta hensyn til potensielle smittevernrestriksjoner grunnet koronaviruset.

 

– Scenarioet vi foreløpig planlegger å gjennomføre innebærer puljer på 150-200 stykk. Andre scenarioer tar høyde for strengere restriksjoner, og puljer på 20-50 stykk.

 

Plan A blir å gjennomføre scenario 1, og NHHS planlegger å dele fadderne og fadderbarna inn i puljer på omtrent 150 stykker. De ulike puljene vil delta på forskjellige eventer hver dag, og dermed holde sammen gjennom hele fadderuken.

 

– Dette gjør at man blir godt kjent med puljen sin, og at vi kan overholde smittevernregler på best mulig måte.

 

I de andre scenarioene, hvis det blir strengere restriksjoner, vil fadderne i stor grad være ansvarlige for å gjennomføre samlinger i løpet av velkomstuken. Ved hjelp fra studentforeningen vil store deler av arrangementene være nettbaserte, og kun mindre samlinger med faddergruppen vil være mulig å få til.


 

– Her ser vi på løsninger for å streame ulike quizer og annet opplegg, samtidig som mindre grupper kan samles hjemme hos fadderne, forteller Balder.


I hovedscenarioet for fadderuken, planlegger NHHS fem ulike eventer fra mandag til fredag, og en fellesevent hjemme hos fadderne på lørdagen.

 

– Vi planlegger å gjennomføre alle eventene hver dag, for å få alle puljene gjennom så mye som mulig.

 

Per i dag planlegger NHHS arrangementer som kjellerfest (her får alle de nye studentene møte de ulike gruppene som drifter barene på NHH), en ekstern fest i samarbeid med NHH-Symposiet (et av de største prosjektene i studentforeningen), temafest hjemme hos fadderne, hjemmefest med quiz, bli-kjent-tour i Bergen, og idrettsdag med skolens idrettsforening NHHI.

 

LES OGSÅ: Ane er leder i Bergen Venstre

 

En trygg og god start på studentlivet

– Vi har i år vært heldige med et høyt påmeldingstall for faddere. Det er skikkelig gøy å se det store engasjementet og ønsket om å bidra, og vi jobber for en så bra velkomstuke for faddere og fadderbarn som overhode mulig, sier Balder.

 

– Fadderuken er en trygg arena for å bli kjent med nye medstudenter, Bergen, NHH og studentforeningen NHHS. Man får et innblikk i studentforeningen og studenthverdagen, og gjennom tilrettelagte sosiale samlinger, får man en trygg og god start på studentlivet. Fadderuken er veldig viktig, og gjør studiestarten lettere!


 

NHHS jobber aktivt for å skape en trygg og forsvarlig velkomstuke for alle deltakerne.

 

– Vi har derfor dialog med politiet, kommunen og skolen, og vil gjennomføre en fadderuke som er forsvarlig. Vi følger løpende myndighetenes anbefalinger og råd, og vil gjøre nødvendige tilpasninger underveis, sier Balder.

 

LES OGSÅ: Slik finner du motivasjonen i studiehverdagen
 

Studerer økonomi og administrasjon på NHH

Balder studerer økonomi og administrasjon på Norges Handelshøyskole (NHH).

 

Hva er det beste med å være student? Og det verste?

 

–  Det beste med å være student er alle de gode vennene jeg får være med hver eneste dag! Jeg stortrives med mangfoldet i Studentbergen. Som student kan man også gjøre litt som man ønsker hver dag, og dagene er sjeldent like. Spontanitet er noe jeg virkelig setter pris på, og det sterke sosiale miljøet gir trygghet og glede i hverdagen.

 

– Det verste med å være student må være de dagene man føler seg litt pjusk og mamma er langt unna, hehe! Da er det godt å ha en kjæreste og et kollektiv som passer godt på, og kommer med «care package» og omsorg!

 

Hvis du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?


 

– Jo Nesbø; jeg er glad i norsk musikk, litteratur og moro i hverdagen, og tror vi kunne fått til mye gøy, da han også har en grad fra NHH. Hillary Clinton; inspirerende dame med mye innsikt og spennende refleksjoner. Aune Sand; en mann som er mer glad i livet skal man lete lenge etter.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

 

– Hmm, vanskelig. De siste dagene har jeg blitt veldig fan av «Sykepleierinnen». Denne går mye på repeat, og passer inn i koronasituasjonen. Når det er sagt vil nok Postgirobyggets nye låt «Vi tar det igjen neste år» være mest passende for dagens livssituasjon.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet