(StudentTorget.no):

David Christopher Tahara har vokst opp både i Brasil, Singapore, USA og Norge, noe som har gitt ham en bred internasjonal bakgrunn. Dette har gjort at han er godt kjent med forskjellige verdenssamfunn, og det har vekket hans fascinasjon for ulike politiske systemer. 

 

Interessene ledet David til å påta seg vervet som leder i ESN Bergen (Erasmus Exchange Students), med ansvaret for utenlandsstudentene der. Da muligheten til å bli president for FN-studentene i Norge dukket opp, følte han seg derfor veldig klar for det store ansvaret. FN-studentene tilhører UNSA, eller United Nations Student Association, og sammen danner de en frivillig organisasjon som engasjerer studenter til debatt om globale problemstillinger, og ønsker å vekke interesse for FNs arbeid og prinsipper. 

 

– FN har en studentorganisasjon med mange ulike lokallag i flere norske byer, og de arrangerer aktiviteter og samler folk for å integrere og belyse FNs bærekraftsmål. Styret jeg leder er en samlet representasjon for alle FN-studentene i Norge. Vi støtter blant annet de norske lokallagene på ulike måter, og arrangerer generalforsamling én gang i året, sier David. 
 


LES OGSÅ: Morgan leder foreningen for norske utenlandsstudenter (ANSA)

 

 

Ønsket om å spre et budskap

I vervet som president jobber David sammen med styret om hvordan de aktivt kan spre budskap og informasjon som er viktig for organisasjonen. Når 2020 nærmet seg slutten, et vanskelig år preget av Covid-19, ønsket David og styret å gjøre noe for de samfunnene i verden som har blitt hardt rammet av pandemiens mange negative sosioøkonomiske bieffekter. 
 

– Vi bestemte vi oss for å gjøre noe for å minne studentene i Norge på at vi er heldige som er i Norge under denne pandemien, og at det også er mange samfunn som ikke er like heldige. Derfor hadde vi lyst til å prøve å få folk til å donere til Leger Uten Grenser, en organisasjon som hjelper mye til i slike samfunn rundt om i verden, sier David.

 

David og styret lagde derfor en video som de publiserte på sine Facebooksider. I videoen oppfordrer David studentene til å donere til Leger Uten Grenser, for at de kan fortsette sitt viktige arbeid innen medisin og helse i delene av verden som trenger det mest. David tror også at hans sterke tilknytning til flere land bidro til ønsket om å sende et budskap om dette.


 

– Hvis jeg kun hadde vært her i Norge hele livet mitt hadde jeg nok hatt en annerledes måte å tenke på. Det styret og jeg ønsket å si, var at vi må hjelpe hverandre når vi kan, spesielt i vanskelige situasjoner som vi har akkurat nå. 

 

 
 

LES OGSÅ: Sarah er med i Norges nye ytringsfrihetskommisjon

 

 

Full klaff på studievalg 

Det var på videregående skole at Davids interesse for samfunn og debatt for alvor begynte å utvikle seg. Det skulle til slutt føre han frem til studieretningen han har i dag; sammenliknende politikk.

 

– Jeg hadde aldri hørt om sammenliknende politikk som studie før. Men i VG3 oppdaget jeg at det fantes en slik studieretning ved Universitetet i Bergen, og jeg tenkte med én gang at dette kunne være noe for meg. Studiet er spennende og har gitt meg et sterkt kunnskapsgrunnlag som kan brukes senere i livet på mange ulike måter, forteller han.


David har aldri angret på studieretningen han valgte. Han skjønte fort at det var riktig å satse på de områdene han brant for.

 

– Jeg har aldri hatt noen second thoughts, det var bare rett på fra start.

 

Til tross for en sterk tilknytning til mange andre land, synes David Norge er et fantastisk land å studere i.


 

– Norge har jo gode utdanningstilbud, jeg kan språket, det er billig å studere her, og det er tryggere, sier han. 
 

LES OGSÅ: Ukas student kombinerer studiene med app-utvikling

 

 

En drøm om å jobbe for FN

Selv om David har en travel hverdag som student, og med sitt arbeid for FN-studentene, føler han likevel at de to tingene utfyller hverandre godt:

 

– Bærekraftsmålene og de politiske sakene som FN brenner for, og som FN-studentene har mye fokus på, er også ting jeg lærer om i fagene mine.

 

Erfaringen fra både verv og studier har blitt til en større drøm om å en dag gjøre interessen om til en karriere.

 

– Jeg har absolutt en drøm om å jobbe for FN en dag, sier David.

 

Han tror derfor det vil være nyttig å ha en utdanning som er i samspill med mye av det FNs arbeid dreier seg om.  

 

LES OGSÅ: Hjelper medstudenter med studentøkonomien

 

 

Studentlivet i Bergen

Noe av de beste ved å være student er friheten ved å studere akkurat det man selv ønsker, understreker David.

 

– Friheten er et privilegium. Som student kan man strukturere hverdagen helt selv, og det er tipp-topp!. 

 

Til tross for at han trives godt i Norge og Bergen, er det en utfordring å studere så langt borte fra familien. 


 

– Familien min bor i USA, Japan og Brasil. Det er veldig kjipt at jeg ikke får treffe dem så ofte som jeg ønsker, forklarer han. 

 

Når David har fri fra arbeid og studier mener han at en hjemmefest er den beste måten å slå seg løs på.

 

– Hjemmefest er absolutt nummer én. Det er litt mer intimt og lettere å få i gang gode samtaler på. Men hvis jeg først skal ut på byen, drar jeg helst på utestedene Riks eller Natt i Bergen.

 

LES OGSÅ: Zanna studerer Internasjonale relasjoner i Barcelona

 

 

En tikkende bombe eller en god samtale

Vi spør David om hvem han ville valgt hvis han kunne samle tre personer, levende eller døde, til et middagsselskap. Han svarer at han ville tatt med seg sin svenske venn Karl Romberg, skuespiller og komiker Rowan Atkinson, og sin oldefar som han aldri fikk sjansen til å treffe.

 

– Det blir ikke bedre enn dette. Enten hadde det blitt en tikkende bombe, eller så hadde det blitt en god samtale med mye latter, sier David. 

 

Til slutt ber vi ham om å velge én sang som beskriver livssituasjonen hans akkurat nå. Davids valg faller fort på Break My Stride av Matthew Wilder.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet