Simen Bredesen Hørthe har hele livet sett for seg en karriere innen musikk og etter 13 års skolegang begynte han på musikklinja på Viken Folkehøgskole med ambisjoner om en pop-karriere.

 

Ukas student

Navn: Simen Bredesen Hørthe
Alder: 26 år
Studerer: Operastudent ved Kunsthøgskolen i Oslo


Aktuell som:
 Fått jobb som solistpraktikant hos Den Norske OperaSanglærer inspirerte

Det var her Simen møtte sanglæreren som så talentet og åpnet øynene hans for klassisk sang og opera.

Simen forteller at sanglærer Marit Tøndel Bodsberg Weyde har hele tiden vært en stor inspirasjon for Simens videre karriere innenfor miljøet. Etter året var omme, begynte han på en bachelor i klassisk utøvende sang på Griegakademiet i Bergen. Deretter gikk turen til Oslo og han går nå siste året på master på Operahøgskolen på Kunsthøgskolen i Oslo.


– Jeg husker tilbake at når vi skulle skrive hva vi ønsket å bli når vi ble store, så skrev jeg musiker. Det har alltid vært det jeg har ønsket å være, forteller Simen.

 

Simen er straks ferdig med masteren og ut i arbeidslivet. I "Ukas student" blir vi kjent med hvordan Simen har jobbet å utvikle seg som operasanger og vi får et innblikk i studiehverdagen. Simen har tydeligvis jobbet bra med talentet sitt, for til høsten skal han nemlig starte i jobb som solistpraktikant på Den Norske Opera i Bjørvika. Der han får muligheten til å delta i store produksjoner og til å videreutvikle seg som solist.


 

Sjekk ut intervjuet da vi møttes "Ukas Student" i sofaen for mer informasjon om å studere opera og hvordan Simen kapret jobben på Den Norske Opera!Har du tips om neste Ukas student? 

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student? Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier få studenter går eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsommer historier som er verdt å dele! Tips oss på ukasstudent@studenttorget.no