Da Ukas Student skulle starte å studere, valgte Jenny Inger Gaskill å først søke på studieretningen kriminologi, men fant fort ut av at dette ikke var retningen for henne.

Gaskill måtte sette seg i tankeboksen og søkte deretter på studieretninger som sosialt arbeid, barnevern og lektor. Til slutt ble det ganske åpenbart hva hun ville.

Ukas student

Navn: Jenny Inger Gaskill
Alder: 21
Studerer: Lektor, ved Universitet i Oslo

Aktuell som: Debuterer med diktsamlingen "Du smaker som alle diktene jeg skulle ønske jeg fikk til å skrive"

 

Byttet retning

– Jeg har alltid hatt lærerdrømmen i bakhodet og tenkt jeg kan bli lærer. Men så gikk det bare veldig opp for meg at jeg ville jobbe med barn og unge, sier Gaskill.

Jenny er nå på andre året av lektorutdanningen som tar fem år. I ukas episode forteller hun mer om lektoryrket og deler gjerne sine favorittfag med seeren.


LES OGSÅ: Operastudenten Simen kapret drømmejobben


Startet på Instagram

Skrivingen har hele livet vært en terapi for Gaskill og aller helst har hun holdt det privat. Men for ett år siden startet hun å dele noen av tekstene på Instagram.– Selv om jeg startet å dele litt av diktene på instagram, så ønsket jeg ikke at det skulle bli kun på instagram. For jeg er veldig glad i det fysiske formatet. Jeg har alltid vært glad i å lese bøker, så det ble veldig viktig for meg å sette sammen et manus, sier Gaskill.

Ønsker du å bli bedre kjent med "Ukas Student"? Sjekk ut intervjuet da vi møtte Jenny for å få mer informasjon om lektorutdanningen og bokdebutten.


Har du tips om neste Ukas student?

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student? Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier få studenter går eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsommer historier som er verdt å dele!


Tips oss på ukasstudent@studenttorget.no