Denne uka møter vi studenten Mia som har vært politisk engasjert siden hun var 15 år.

De tre siste årene har studenten brukt hele sin tid på å jobbe aktivt i Natur og Ungdom.

 

Ukas student

Navn: Mia Cathryn Chamberlain

Alder: 22

Studerer: Bachelor i Psykologi ved Universitetet i Oslo

Aktuell som: Leder for Naturvernstudentene i Natur og Ungdom og programleder for podkasten "Oljekåt"

 

For litt siden slapp hun podkasten "Oljekåt" med samarbeid av Natur og Ungdom som forklarer Norges reise gjennom oljen og hvordan vi ble så rike. 

– Vi hadde veldig lyst til å lage en podkast for det er så mye kunnskap man sitter på når man har jobbet med miljø og politikk i så mange år. Når det kommer til oljenæringen og klimagassutslipp, så er det en stor del av hvem vi er og hva vi jobber med.

 

 

– Vi tenkte at det å lage en podkast om temaet ville gagnet oss bra. Vi får da skolert våre medlemmer, men også nådd ut til nye lyttere, sier Chamberlain. 

 

Engasjert student

Etter å ha jobbet fulltid i Natur og Ungdom, har nå Mia stupt ut i studentlivet og forteller at hun stortrives på psykologistudiet.

Mia forteller at selv om hun kun er på første året, har hun allerede lært mye og funnet favorittfag.

– Sosial psykologi syntes jeg var veldig bra for det traff den engasjerte delen i meg. Psykologi er veldig individuelt, men sosial psykologi er utrolig viktig for å vise hvordan vi utvikler oss i samfunnet og at vi alltid er i utvikling, forteller den engasjerte studenten.  

Ønsker du å vite mer om denne Ukas Student? Sjekk ut intervjuet da vi møtte Mia og fikk lære mer om både psykologiutdanningen og podkasten "Oljekåt".


 

Har du tips om neste Ukas Student?

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!

Tips oss på ukasstudent@studenttorget.no.