Denne uka møter vi studenten Morgan som det siste året har vært presidenten i ANSA (Association of Norwegian Students Abroad). Den avtroppende presidenten forteller om organisasjonen sitt mål og hvordan det har vært å jobbe i ANSA under pandemien.

Ukas student

Navn: Morgan Alangeh
Alder: 26

Studerer: Bachelor i samfunnsøkonomi og finans, og en master i samfunnsøkonomi og samfunnsvitenskap.
Aktuell som: President for ANSA.


Gjennom mer enn ett år med pandemi har Morgan og ANSA jobbet hardt for at norske studenter i utlandet skal ha fått hjelp og oppfølging under den tøffe perioden med nedstenginger og portforbud.

Flere har lengtet hjem og mange har henvendt seg til organisasjonen for hjelp.  

– Vi var nok ikke forberedt på hvor mange henvendelser som skulle komme. Og på grunn av denne pandemien vet jeg at mange fra organisasjonen har jobbet overtid for å hjelpe studentene. Så det siste året har egentlig vært et brannslukningsoppdrag over en lang periode, forteller Morgan. 

 

 

Chatret fly for norske studenter

 Da den første lockdownen ble iverksatt og alle flyvningene ble kansellert, måtte ANSA ta grep for å få studentene hjem. 

 

– ANSA i Ungarn og flere andre land chartret egne fly for å få transportert studentene hjem til Norge. Så det har virkelig vært ekstraordinære tiltak gjennom det siste året, forteller Morgan. 


 

ANSA skal ha nytt valg uka etter vi møter Morgan uken der vervene som president, hovedstyre, valgkomite skal bli valgt. Vi takker Morgen for den flotte innsatsen og ønsker han lykke til videre. 

 

Ønsker du å vite mer om denne Ukas Student? Sjekk ut intervjuet da vi møtte Morgan og fikk lære mer om Morgans erfaring med studier i utlandet og organisasjonen ANSA. 


LES OGSÅ: UKAS STUDENT: Gabrielle Legrand Gjerdset er Oslos mektigste student

Har du tips om neste Ukas Student?

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

 

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!


Tips oss på ukasstudent@studenttorget.no