I denne episoden av "Ukas Student" møter vi Mirjam som er en aspirerende filmskaper. Med sine mange prosjekter og kortfilmer har studenten allerede skapt et navn for seg selv. Med bachelorfilmen "Tape" som er den nyeste, skapte nemlig Mirjam og flere studenter en kortfilm som vant en pris under den norske filmfestivalen i Haugesund i fjor.


Ukas student

Navn: Mirjam Thorkelsdottir
Alder:
23


Studier: Bachelor i regispesialisering på Westerdals og til høsten bachelor innen regi på Filmskolen.

Akutell som: Prisvinnende filmstudent

– Filmen ble vist på "Next Nordic Generation", så det var faktisk første gang vi fikk vist den ordentlig for vi fikk ikke ha noen skoleavslutning på grunn av korona. Jeg tenkte jo virkelig den ikke kom til å vinne og forberedte meg til å sitte å se på prisutdelingen, så jeg fikk ganske sjokk da vi vant, forteller Mirjam.


Tipser andre fremtidige filmskapere

Mirjam forteller oss at hun har satt pris på å ha andre rundt seg med samme interesse som man kan dele ideer med, spesielt hennes far som også jobber innen filmbransjen. 

– Jeg tror det handler veldig om å bare hoppe i det. Alt er jo en prosess. Jeg har nå laget filmer i 11 år, men det er fortsatt mye jeg ikke kan. Jeg vil definitivt anbefale å melde seg inn i grupper på Facebook for filminteresserte, men også å kontakte Mediefabrikken eller Viken Filmsenter som gir veiledning til unge stemmer innen film, forteller Mirjam. 


 

Har du tips om neste Ukas Student?

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!

Tips oss på ukasstudent@studenttorget.no