Denne uka møter vi Martin Grøsfjeld som kombinerer studentlivet med idrett og trening på landslaget i hockey. Martin gleder seg til å fullføre bacheloren, men først står idretten og kvalik til vinter-OL 2022.

 

Ukas student

Navn: Martin Grøsfjeld
Alder:
23


Studerer: Idrettspsykologi på Norges idretthøyskole (NIH)
Aktuell som: Idrettsutøver for Vålerenga og landslaget i para-hockey

 

Når vi spør Martin hvordan det er mulig å kombinere det å være idrettsutøver med studier, roser han skolen for samarbeidet.

– Skolen er egentlig forberedt på ta imot toppidrettsutøvere, så det er flere som har toppidrettsstatus på NIH. Så man får tilrettelagt studiene ved at man kan få endret på eksamensdatoene og lignende, forteller Martin.

 

 

Startet tidlig

Martin var allerede ni år da han prøvde hockey for første gang

– Fritidshallen i Skien var helt nyåpnet og landslaget spilte tre kamper mot Italia. Etter den ene kampen, fikk jeg prøve hockey sammen med kapteinen til det italienske landslaget. Så det var egentlig min første start. Så når vi fikk eget lag i 2013, begynte jeg ordentlig å satse. 

Vil du vite mer om det å være idrettsutøver? Sjekk ut hele intervjuet med Martin i filmen over.

  

Har du tips om neste Ukas Student?

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!

Tips oss på ukasstudent@studenttorget.no