Denne uken møter vi studenten Maria Sørlie som i ung alder startet sitt eget firma for filmproduksjon. Hun er nå på sitt første år på bachelorstudiet "Film og TV" ved Høyskolen Kristiania (Westerdals), og balanserer et intensivt studie med en travel jobb. 

 

Ukas student


Navn:
Maria Sørlie
Alder: 21

Studerer: Film og TV på Høyskolen Kristiania (Westerdals)
Aktuell med: Driver egen bedrift for filmproduksjon

 

Nye inntrykk

 – Hvordan går det for tiden? Det er vel travelt nå som eksamensperioden nærmer seg? 

 – Det går veldig bra! Jeg begynte på studiet nå i august, og det har vært en ganske stor overgang fra under koronaen da det ikke skjedde noen ting. Det var også lite oppdrag for bedriften, så det er utrolig gøy å komme i gang. Mange nye inntrykk og nye mennesker, men det er bare moro. Med litt planlegging skal det nok gå fint med både eksamener og jobb, forteller hun. 

 

 Stor lidenskap

 Maria har lenge hatt en stor lidenskap for filming. Da hun var 17 år gammel startet hun opp sin egen bedrift som fokuserer på videoproduksjon. 

  – Det er primært videoproduksjon jeg holder på med, men også litt sosiale medier. Vi har lags reklamefilmer, bedriftsfilmer og jeg bestemte meg for to år siden at jeg ville starte med å filme bryllup. Jeg har jobbet meg inn i den bransjen, og det er noe jeg trives utrolig godt med, forteller Maria. 

Hun forteller videre at noe av det hun setter mest pris på er det å bli kjent med brudeparet. 

 – Det blir veldig følsomt på selve bryllupsdagen. Jeg har jo snakket med de lenge på forhånd, og siden de har valgt nettopp meg blir det en veldig fin opplevelse. Jeg vil jo at de skal bli så  fornøyde som mulig, og da er det viktig at man kjenner de godt og vet hvilke ønsker de har, sier hun. 


 

Har du tips om neste Ukas Student?

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!

Tips oss på ukasstudent@studenttorget.no