Denne uka møter vi Jørgen Hammer Skogan. Jørgen studerer til en bachelorgrad i statsvitenskap, men har blitt frikjent på fulltid for å jobbe med studentpolitikk. 

 

Ukas student

Navn: Jørgen Hammer Skogan
Alder:
25

Studerer: 
Statsvitenskap
Aktuell som:
Leder i Studentparlamentet

 

Studentparlamentet

Studentparlamentets Arbeidsutvalg består av fem personer som jobber fulltid. 

– Vi jobber med den politikken som parlamentet vedtar. Det er 35 personer til i parlamentet som er valgt fra hele universitetet. Det er valg én gang i året om våren, og etter de representantene er valgt velger de fem stykker som sitter i arbeidsutvalget, forteller Jørgen. 

Han ble valgt inn i parliamentet for tre år siden, og forteller at det å jobbe for studentenes rettigheter ga mersmak. 

– Jeg ville fortsette å jobbe for studentenes beste, og derfor bestemte jeg meg for å bli leder i Studentparliamentet. 

 

Statsvitenskap

Jørgen forteller at han alltid har vært interessert i samfunn og politikk, og det gjorde at han valgte å studere statsvitenskap. Han har også studert sosiologi. 

– Jeg synes alltid det har vært spennende å lære om hvordan samfunnet henger sammen og hvordan beslutninger blir tatt. Jeg trives veldig med det jeg studerer nå. Det kan være litt tørt til tider, men det går fint. 

– Hva er drømmejobben?

– Jeg er ikke så vant til å tenke fram i tid, tar liksom hver dag som det kommer. Jeg trives veldig godt med å tenke på den måten, men jeg vet at det å jobbe med folk er noe jeg kunne tenkt meg å jobbe med i fremtiden, forteller Jørgen. 

Se hele intervjuet med Jørgen i videoen i toppen av saken. 


 

Har du tips til neste Ukas student? 

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!