Ukas student er Rosa Alsgaard. Rosa driver profesjonelt med judo, og studerer robotikk og intelligente systemer ved UiO. Hun trener morgen og kveld hver dag, noe som gir resultater.

Hun ble nemlig nylig norgesmester i judo, og sikter seg nå inn mot EM neste år. 

 

Ukas student

Navn: Rosa Alsgaard
Alder:
23
Studerer:
Robotikk og Intelligente systemer ved UiO
Aktuell som:
Norgesmester i judo

 

Trener hver dag

Rosa forteller at hun har trening hver dag, morgen og kveld. Om morgenen har de fokus på styrketrening og teknikk, mens de om kvelden driver med sparring, altså at de kjemper mot hverandre. 

– Det høres kanskje mye ut å kombinere dette med studier, men studier er noe jeg synes er veldig gøy. Jeg har stor motivasjon for å studere, og ved UiO er det enkelt å tilrettelegge slik at jeg kan studere når det passer inn i dagen min. 

 

Videre forteller hun at hun trener mot kvalifisering til Europamesterskap og Europacup. 

– Jeg har aldri kommet på pallplass i et Europamesterskap, så jeg er spent på neste år. 

I tillegg til å ha vært norgesmester flere ganger, har Rosa tre kongepokaler. 

En kongepokal deles ut til den kvinnen og den mannen som leverer det antatt beste resultatet under et senior-NM. I noen idretter blir kongepokalen tildelt beste resultat/utøver uansett øvelse, mens i andre idretter blir kongepokalen satt opp i én enkelt øvelse.

– I judo deltar man da i en åpen klasse, altså uten vektgrense. Da konkurrerer man mot alle damene, og den som vinner får kongepokalen. Det deles ut én for damene og én for herrene i hvert Norgesmesterskap. 

– Hvor lenge tror du at du kommer til å drive med judo? 

– Det blir vel egentlig til jeg legges i graven


 

Har du tips til neste ukas student?

Har du tips til hvem vi bør invitere til et intervju hos oss? Vi ønsker å møte studenter som har en spennende historie, som har skapt noe, driver med noe litt annerledes eller som engasjerer seg i en viktig sak som er verdt å dele!

Send oss en DM på Instagram på studenttorget.no, eller på mail til victoria@studenttorget.no