Sigrid nærmer seg slutten på sin tid som ansvarlig redaktør i Radio Nova, en jobb hun har blitt valgt til av kollegaene sine. Og kollegaene, det er andre studenter som frivillig drifter en rekke programmer på sin helt egne radiokanal. 

 

Ukas student

Navn: Sigrid Solheim
Alder: 24
Har studert: Bachelor i kultur og kommunikasjon ved UiO
Aktuell som: Ansvarlig redaktør i Radio Nova 

 

Radio Nova har kontorene sine på studentenes kulturhus på Chateau Neuf, der det er flere enn 150 studenter som lager radio til alle døgnets tider. For Sigrid var det også slik det startet, da hun først ble student.

– Da jeg var ny student på Blindern, gikk jeg på en foreningsdag, og der var det utrolig mange å snakke med. Jeg fant en gammel notatbok hvor jeg for eksempel hadde skrevet «Når er det infomøte? Blinder rockeswing har da».

– Og så hadde jeg krysset av på enten ja, nei eller kanskje. På Radio Nova hadde jeg krysset ja på lista, så jeg dro på infomøte og søkte om å bli med i morgenprogrammet «Frokost». Jeg kom inn der, og har vært medlem der i tre år, forklarer hun. 

 

 

Det skjer alltid noe

Med lederansvar for en så stor mengde studenter, får Sigrid snakket med utrolig mange mennesker hver dag. Vervet består av både planlagte aktiviteter og spontane innfall.

– Hverdagen er veldig variert.

 Det er forskjellige folk som kommer inn hver dag, et jevnt kjør av folk som kommer inn og finner på ting, for eksempel «Nå skal vi spille inn en reality-serie» eller «i dag skal vi ha Lucia-tog nedover gangen». Det er alltid noe som skjer! Forteller hun. 

Og forventningene sjefen stiller til sine frivillige, er det fullt mulig å leve med.

– Det viktigste er at folk (i Radio Nova) har det gøy, og trives med det de gjør!

Jobben blir man valgt til for et år, og det er vanlig at fulltidsstillingene blir fylt av studenter som tar permisjon for å jobbe et år med radio. For Sigrid sammenfalt dette med endt bachelorgrad.


– Det er en god øving å ha en slik jobb bare et år. 

– Det er jo ganske vanlig i mediebransjen; at det er få faste stillinger ute og går, og mange vikariater. Man får lyst til å gi alt den tiden man har, og det er jo en motiverende faktor, utdyper hun. 

Sigrid valgte, som mange andre på Blindern, studie litt etter magefølelsen og uten å vite nøyaktig hva hun ville bli. Derfor er det nyttig med en jobb som gir den praktiske erfaringen hun ikke har fått gjennom studiet.

– Hvis du ønsker å begynne med radio, er det bare å finne ut av om det er en studentradio eller lokalradio der du studerer. Send dem en mail, by på deg selv og vær uredd!

 

 

Har du tips til neste Ukas student? 

Har du tips til hvem vi bør invitere til et intervju hos oss? Vi ønsker å møte studenter som har en spennende historie, som har skapt noe, driver med noe litt annerledes eller som engasjerer seg i en viktig sak som er verdt å dele! 

Send oss en DM på Instagram (@studenttorget.no), eller på mail til victoria.pederssen@lifi.no