Det nærmer seg lokalpolitisk valg, som for Rauand betyr noe helt annet enn for oss velgere. Det betyr å kombinere valgkamp med eksamensperiode, sommerferie og fadderuke, noe som er spesielt viktig når man er ordførerkandidat.

Men det betyr også at han får jobbe aktivt med sin største interesse, nemlig politikk.

 Det å være i politikken kan ha litt "øvre middelklassetendenser".

– Dette gjør at man bare må tilpasse seg det, og forstå at man har et viktig bidrag inn i politikken. Jeg er et viktig bidrag i politikken, fortsetter han.

 

Ukas student

Navn: Rauand Ismail

Alder: 23

Studerer: Statsvitenskap, tidligere filosofi ved UiO

Aktuell som: Ordførerkandidat for MDG i Oslo

 

Rauand ble tidlig interessert i politikk. Det tok litt tid før han fant partiet sitt, men da han havnet der føltes det umiddelbart som det riktige.

Med familie og bakgrunn fra Irak, var det kontrasten mellom den tidvis uutholdelige varmen og oljeplattformene på land der nede som virkelig satte klimakampen på agendaen for ordførerkandidaten.

 

Tid til å være student

Til tross for en aktiv hverdag, tar Rauand seg tid til det å være student også. Det involverer engasjement i fakultetets DJ-forening, konserter og festing.

I tillegg til dette fungerer løpeturer i marka som meditasjon for ordførerkandidaten.

Når Rauand ble valgt til bystyret i Oslo, ble han tilbudt en fulltidsstilling, og forlot filosofistudiet for denne gang. Nå kombinerer han fulltidsstillingen i politikken med en bachelor i statsvitenskap.

I mellomtiden har han også fått 107 dager på Stortinget, som vara for Lan Marie Berg, i en periode med både strømkrise, pendlerboligsakene, statsbudsjett, krigen i Ukraina og korona på agendaen.

 Det var forbanna gøy det, altså! Men det er deilig at jeg bare gjorde det i 107 dager i første omgang.

Dersom du selv ønsker å engasjere deg i politikken, mener Rauand at det bare er å fysisk møte opp på møter og melde seg inn i et parti.

Finn det partiet som resonnerer best med egne standpunkter, og hvis du treffer kjenner du fort om du har tatt riktig valg.

Likevel er det først og fremst det å stemme som er det viktigste. Dette er vi unge altfor dårlige på, noe som fort gir de eldre mer makt over hvem som styrer, både lokalt og nasjonalt.

 

 

Har du tips til neste Ukas student?

Har du tips til hvem vi bør invitere til et intervju hos oss?

Vi ønsker å møte studenter som har en spennende historie, som har skapt noe, driver med noe litt annerledes eller som engasjerer seg i en viktig sak som er verdt å dele!

Send oss en DM på Instagram (@studenttorget.no), eller på mail til victoria.pederssen@lifi.no