Jeg har stor interesse for koreansk kultur, historie, musikk og mat. Derfor valgte jeg å bli med i KSSA, for å møte andre som har felles interesser og for å være med på ulike events som blir hostet av foreningen, sier Jessica Nilsson (26), styremedlem / Kahoot master i Korean Studies Student Association (KSSA).

KSSA arrangerer for eksempel Korean Food and Culture Night, der man får lære om Korea, delta på quizzer, møte nye mennesker og smake koreansk mat.

Som styremedlem i KSSA, har Jessica mange ulike arbeidsoppgaver.

Jeg pleier å lage quizzer til medlemsmøtene våre og lage mat til Korean Food Night, forteller hun.

– Jeg stepper gjerne opp når de andre i styret trenger meg, og jeg har det veldig gøy og mange ulike arbeidsoppgaver.

 

 

En forening for alle med interesse for Korea

KSSA er en forening for de som har interesse for Korea, og for koreanske utvekslingsstudenter som vil møte nye venner og føle seg litt hjemme i et fremmed land, forteller Jessica.

KSSA gjør mange forskjellige ting: Foreningen har koreanskkurs, for de som ønsker å lære seg koreansk, og medlemsmøter, der de gir ut informasjon og har det sosialt.

– Vi har også sosiale arrangementer, der vi kan møtes og bli bedre kjent, og som jeg nevnte tidligere, så har vi Korean Food and Culture Night, som er vårt største arrangement!

Foreningen pleier også å holde avslutningsfest hvert semester.

Vi er en veldig sosial forening, som liker å ha Kahoot quizzer, leker og som passer på hverandre, sier Jessica.


 

Møter venner med felles interesser

Det aller beste med studentforeningen er at du får så mange nye venner, som har de samme interessene som deg! Jeg har møtt folk fra Sør-Korea, Japan, Kina, Europa og mye mer pga. denne foreningen! sier Jessica.

Hun forteller at studenter fra de ulike universitetene, elever fra videregående og andre som jobber, kan bli med i foreningen.

Man kan komme ut av skallet sitt litt, og det positive med vår forening er at det ikke bare er folk fra universitetene som er med, men folk som jobber kan også joine oss, så her møter man mange ulike folk som man kan bli kjent med, sier hun.

 

  

Mange nye erfaringer

Jessica forteller at hun har fått mange nye erfaringer av å være med i en studentforening og hun anbefaler andre studenter å engasjere seg.

Jeg har bare hatt gode erfaringer med foreningen, jeg har blitt mer sosial for det første. Jeg er mer åpen om hva mine hobbyer er og jeg har fått mange nye venner, sier Jessica.

– Jeg prøver å hjelpe folk så godt jeg kan med å finne seg til rette, både i og utenfor foreningen. De erfaringene jeg har med meg fra KSSA, kommer jeg til å ta med meg videre, både i studiet, men også videre i livet.