(StudentTorget.no):

 

– Jeg syns radio er morsomt og det er gøy å engasjere seg i en studentforening, sier Magnus Thune (25), styremedlem, journalist og tekniker i Radio Nova.

 

Magnus ble først med i Radio Nova for å lære lydteknikk, siden han hadde gjort mye revy og jobbet med sceneteknikk tidligere.

 

– Jeg var også interessert i det sosiale aspektet som kommer med å være med i en stor forening, sier han.

 

Studentenes egen radiokanal

Radio Nova er Oslo-studentenes helt egne radiokanal og er en av Norges største lokalradioer (Radio Nova). Radiokanalen sender 24/7, alt fra musikk til ulike radioprogrammer, som for eksempel A Lista, Skallebank, Sorgenfri, Nova Noir og mange flere.

 

– Vi har mellom 160-200 aktive medlemmer i foreningen. I tillegg har vi noen som har vært med og laget radio i flere tiår, som for eksempel Kristopher og Alexander Schau i programmet «Kvegpels», som de har holdt på med i hele 25 år, forteller Magnus.

 

En viktig oppgave for Radio Nova er å informere studentene om hva som skjer. I radioprogrammet «Studentnyhetene» tar de opp det som er viktig for studentene og som påvirker hverdagen deres.


 

– Ta gjerne kontakt om du har tips til noe som er studentrelevant, sier Magnus.

 

LES OGSÅ: Viadukt bygger broer mellom studier og arbeidslivet

 

Har sitt eget radioprogram

I tillegg til å jobbe som styremedlem, journalist og tekniker i Radio Nova, så har Magnus sitt eget radioprogram, som han fikk godkjent tidligere i år.

 

– Eventyrtimen er et rollespillprogram hvor jeg og tre andre spiller rollespillet «Dungeons and Dragons». Historien i rollespillet fortsetter fra uke til uke, forteller han.

 

Det er mye å gjøre i radio Nova og dagene er varierte.

 

– Dagen i dag (fredag) startet med frokost hjemme og så var jeg her rundt halv 11. Jeg var først tekniker i Studentnyhetene og så spiser alle lunsj sammen kl. 12, noe som bare koster 20 kr å delta på, forteller han.

 

– Resten av dagen går ofte med til å redigere et program eller en video i 3-4 timer og så drar jeg hjem. Da er det helg, deilig!

 

 

LES OGSÅ: Drar på byen for å strikke og ha det hyggelig sammen

 

Sosialt å være med i en studentforening

Det beste med å være med i en studentforening som Radio Nova er det sosiale, mener Magnus.

 

– Du blir en del av en redaksjon, der du møter nye mennesker, bygger nettverk og kan lære av hverandre, sier Magnus.


 

– Det er fester og sammenkomster hvor vi samles på tvers av redaksjoner. Å kunne lage radio på toppen av det hele er ekstra gøy. Alle burde være med i Radio Nova, det er et fint sted å være.

 

Det er mye forskjellig du kan gjøre når du skal lage radio, og Magnus har jobbet med lydteknikk, radio og journalistikk.

 

– Det er mye man kan være med på i Radio Nova. Jeg har blant annet lært å lodde, noe vi bruker for å fikse mikrofoner og ledninger, forteller han.

 

LES OGSÅ: Slik får du praktisk erfaring

 

Lærer å kommunisere bedre

Magnus studerer lektor i engelsk og nordisk ved Universitetet i Oslo og skal bli lærer. Han mener erfaringen fra Radio Nova vil komme godt med i lærerjobben i fremtiden.

 

– Du blir mer bevisst på hvordan du prater, din egen stemme og lærer å kommunisere på en annen måte, sier han.

 

– Når man jobber som lærer er det viktig å kunne effektivisere det man vil si. Å stille korte spørsmål, få frem informasjon kjapt, å svare kort og presist.

 

Magnus mener at å være på radio også har gjort ham bedre til å holde samtaler.

 

– Her får du muligheten til å høre på seg selv for å bruke det til å bli bedre på radio, sier han.


 

LES OGSÅ: Arrangementsforeningen Eilert

 

Lærer å kombinere forenings- og studentlivet

Det kan være utfordrende å kombinere studier med foreningslivet, og for Magnus kommer foreningen først. Det aller viktigste mener han er at foreningsarbeidet er gøy og føles som fritid, ikke jobb.

 

– Å være i studio er noe annet enn å være på universitetet, så det er lett å balansere. Du må glede deg til å dra på jobb i foreningen. Du må tenke at: «Yes, jeg skal på jobb i Radio Nova!» Si også fra til foreningen hvor mye du kan jobbe, så blir det ikke for mye, sier han.

 

Han anbefaler andre studenter å bli med i Radio Nova.

 

– Det er en forening for alle og vi tar inn nye folk hvert semester. Du må ikke være på radio og kan jobbe med forberedelser, redigering eller tekniske ting i stede, forteller han.

 

– Radio Nova har et godt sosialt miljø og er det perfekte stedet å finne venner.

 

Radio Nova: https://radionova.no 

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet