(StudentTorget.no):

 

– Jeg assosierer meg selvfølgelig med den beste foreningen, som er Ostesmørbrød foreningen. Om du ikke vil ta mitt ord for det, så kan jeg sitere 70 % av dem som kom innom standen vår på foreningsdagene eller generelt når vi har utendørstands, forteller Ådne Iversen (23), som er søknadsansvarlig i Ostesmørbrød foreningen ved OsloMet.

 

– Den tiden jeg skulle bli med i en forening, så var det ikke så mange av foreningene som dyrket ren bullshit. Det var nesten bare humanitære foreninger, sportsforeninger og foreninger knyttet til ulike særinteresser, sier Ådne.

 

Sammen med to andre medstudenter startet Ådne derfor Ostesmørbrød foreningen.

 

– Vi hadde det egentlig veldig gøy og tenkte at dette aldri kom til å fungere før vi fikk vår første støtte fra OsloMet-potten. Da ble foreningen en realitet, forteller han.

 

LES OGSÅ: Viadukt bygger broer mellom studier og arbeidslivet

 

Ville ha ostesmørbrød til studentene

– Foreningen er inspirert av en tilfeldig bergenser vi møtte en gang på et forkurs for matematikk, som snakket om hvor gøy det hadde vært å få støtte til å lage ostesmørbrød i lunsjen, med mye skarre R, forteller Ådne.


 

Nå for tiden jobber foreningen derfor aktivt med å sette opp ostesmørbrød-stands når tiden er moden, med ingredienser og toastjern, slik at studentene kan nyte godene av gratis ostesmørbrød i lunsjen.

 

Ostesmørbrød foreningen jobber med å akkumulere penger på en måte som egentlig ikke koster studentene en krone, om man ser bort i fra de 200 kronene ekstra man gir ved studiestart, som går til SiO foreninger.

 

– Jeg tror vi teknisk sett også gjennomfører ost og vinkvelder for Samfunnet på Bislett, men enn så lenge har det bare vært én, og vi venter vel egentlig på beskjed om når neste skal skje, sier Ådne.

 

 

LES OGSÅ: Min studentforening: Radio Nova

 

Stiller opp der det er nødvendig

Ådne er alt mulig-mann i foreningen og har vært det hele tiden. I nyere tid har oppgavene hans stort sett bestått av å skrive søknader til ulike støtteorganer, for å sørge for at foreningen kan driftes videre.

 

– Ellers er jeg en joker som stiller opp der det er nødvendig. Uansett hvilken posisjon man har i styret i foreningen, så har man egentlig muligheten til å hjelpe til overalt, forteller han.


 

– Det beste med å være med i en studentforening er at på studiet så er det nerdene som er konger. Det betyr at du kan være ganske rar og uten hemninger før det ikke er entertaining og kult at du er deg selv i en studentforening, sier Ådne.

 

LES OGSÅ: Teater Neuf setter opp egenproduserte teaterforestillinger

 

Sosialt å være med i en studentforening

– Foreninger er en helt ny sosial arena hvor du kan bli kjent med nye mennesker, utfordre deg selv på ting du aldri har gjort før og lære at livet faktisk er en lære, sier Ådne.

 

Som medlem i en studentforening lærer du mye om økonomi, regnskap, administrativ praksis, vedtekter, å følge vedtekter, å gjennomføre møter, med mer.

 

– Du lærer også hvor mye penger det er i disse foreningsorganene og hvor villige de er til å støtte deg om du er villig til å gi noe til studentene. Og livet, avslutter Ådne.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet