Det er gøy å synge, og det å kunne skape noe fint med bare stemmer, er veldig kult, forteller Lene Kristine Daastøl (28), kontaktperson for vokalgruppa VoxVocal.

– Studentlivet bør bestå av mer enn bare forelesninger og eksamener. Det er viktig å engasjere seg i noe utenfor studiene.

Jeg liker å synge, og dette koret passet meg midt i blinken, ettersom det er relativt lite og ikke har skyhøye ambisjoner. Det å synge gjør en glad, det viser også forskning, sier hun.

Lenes arbeidsoppgaver i koret består hovedsakelig av å være kontaktperson utad, å ha kontakt med dem som vil hyre koret inn til ulike oppdrag. I tillegg, er hun medlem i musikkutvalget, der hun kommer med forslag til nye sanger koret skal synge, sammen med dirigent Marianne.

 

  

Møtes en gang i uken

VoxVocal er en ganske nyoppstartet studentforening tilknyttet OsloMet. Koret møtes en gang i uken og har øvelse i P46, hver torsdag klokken 17.30-19.30.

Koret består for øyeblikket av rundt 18 jenter.

Vi møtes for å synge hver torsdag og synger alt fra Imagine Dragons, No. 4 til Alf Prøysen. Noen ganger har vi også lengre seminarer, i forkant av en konsert – da bruker vi gjerne en helg, der vi synger i opptil seks timer, forteller Lene.

– Vi har flere konserter i løpet av året. Vår forrige konsert ble holdt på Kulturhuset og var vår første scenekonsert. Vi tar også forskjellige oppdrag fra OsloMet eller opptrer på private tilstelninger.

VoxVocal jobber mye med ulike rytme- og vokalteknikker.

Jeg synes det er så kult å kunne skape noe bare ved hjelp av stemmer! Det er så forskjellige typer stemmer i koret, noe som gjør VoxVocal så unikt og spennende, sier hun.

Og så blir vi ledet av verdens beste dirigent, Marianne Skui. Marianne er høyt utdannet innenfor musikk, og lager ofte egne arrangementer til oss, slik at det blir et personlig preg på sangene vi fremfører.

 

  

Sosialt og inkluderende å synge i kor

Det er en utrolig fin gruppe å synge med der alle er inkluderende. Vi har samme ambisjonsnivå og koser oss masse hver gang. Det sosiale samspillet er flott, sier hun.

VoxVocal har, i tillegg til korøvelse, ofte korpils eller andre sosiale tilstelninger. I desember, skal koret ha julebord og to konserter. En av konsertene blir holdt i Gamle Aker kirke.

På større konserter, hyrer vi gjerne inn en gitarist som heter Martinius, og han løfter sangene til et nytt nivå. Jeg synes det er bra å være med i et kor der dirigenten gjør sitt ytterste for at vi skal ha det bra og prestere vårt beste, sier Lene.

 

  

Får nye erfaringer gjennom foreningsarbeid

Jeg har fått gode erfaringer gjennom denne studentforeningen, sier Lene.

Som medlem i foreningen, har hun vært i kontakt med flere av lederne ved forskjellige institusjoner ved OsloMet, samt fått bryne seg på forskjellige søknader.

Det å samarbeide med andre for å skape noe pent å høre på utvikler også samarbeidsevnen. De gangene sangene ikke sitter helt, og man virkelig ikke klarer å få til melodiene selv, så får man også testet sin egen tålmodighet, forteller hun.