(StudentTorget.no): 

Når man først flytter på hybel vil man merke at det er en hel del med saker og ting som må skaffes for å fylle en bolig med alt man trenger i hverdagen. Mye av dette er lite spennende, men svært praktiske ting som vaskemopp, dobørste, gardiner og tørkestativ. 

Men man bør også unne seg noen ting som strengt tatt ikke er livsnødvendig, men som vil gjøre hybeltilværelsen noe lettere.

Hvis du ikke har penger igjen etter at det mest nødvendige er i hus, så få du heller ønske deg disse seks dingsene i innflytningsgave fra pappa.

 

 


STØYELIMINERENDE: Hodetelefoner for kollektivlivet.  

 

Støyeliminerende 

hodetelefoner

- Sony MDR-NC200D
 
Et fancy hjemmekinoanlegg ville kanskje imponert mer enn et par støyeliminerende hodetelefoner, men på en hybel eller i et kollektiv vil du garantert sette mer pris på disse. 
 
Disse hodetelefonene har først og fremst en fantastisk lyd. Om du hører på musikk eller ser en film på pc-en vil disse definitivt gi deg en bedre opplevelse enn noen skrivebordshøyttaler. I tillegg har de en bokollektiv-vennlig funksjon med at de eliminerer hele 98.2 % av andre forstyrrende lyder som måtte være tilstede. 
 
Med disse kan du med andre ord skåne deg selv for Rhianna-manien til fyren i naborommet, samtidig som du kan skru opp volumet så høyt du vil uten å forstyrre omgivelsene.
 
Kan kjøpes på Amazon.com for $ 188. 

 

 

 
 

 


GET UP, STAND UP: Kanskje ikke noen behagelig start på dagen, men du kommer deg ihvertfall opp i tide. 

Effektiv vekkerklokke

Clocky®
 
Når man flytter på hybel mister man automatisk verdens mest effektive vekkerklokke; Mamma. Det nærmeste du kommer en fullverdig erstatning er Clocky, en irriterende bedrevitende vekkerklokke som spretter ned fra nattbordet og kjører rundt på gulvet og skriker til du står opp og skrur den av.   
 
For en mer human oppvåkningsmetode kan du velge å aktivisere snooze-funksjonen. Da får en én sjanse til å slumre i fred før den spretter ned og maser deg opp av senga. 
 
Uansett hvor irriterende den kan være, så kommer du deg i hvert fall opp i tide til første forelesning.
 
Kan kjøpes på coolstuff.no for 465 kroner.
 
 

 

Laserprinter

Brother HL-2270DW
 

 


ALT DU TRENGER: Færre tilleggsfunksjoner, men mer pålitelig og billigere i drift.

Alle studenter bør virkelig ta seg råd til å ha en printer hjemme. Oddsen tilsier at du jevnlig vil komme til å måtte stå i en uoverkommelig kø ved skoleprinteren når du skal levere oppgaver eller hjemmeeksamener i løpet av skoleåret. 
 
Ved første øyekast kan laserprinteren fra Brother virke noe kjedelig i forhold til de mer prangende multi-skriverne som er på markedet. Men sannheten er at de aller fleste av oss sjelden har behov for en kopimaskin eller skanner i daglig bruk. Og dersom behovet skulle dukke opp finnes det nok av muligheter på skolen. 
 
Derfor er det heller smart å legge en tilsvarende sum i en printer som faktisk fungerer, som ikke vil gjøre seg vanskelig rett før innleveringsfristen på en viktig oppgave. Siden dette er en laserskriver trenger du heller ikke å kjøpe svindyre blekkpatroner til stadighet når de er tomme eller har tørket inn på grunn av lite bruk. Rask er den også – med utskriftshastighet på opp til 27 sider i minuttet.
 
Kan kjøpes på Amazon.com for $ 89.99.

 


PRAKTISK TØFFEL: Endelig en oppfinnelse man faktisk har bruk for. 
 
 
 

 

Microfibertøfler

Slipper Genie Microfiber Cleaning Slippers
 
Dette må virkelig være produktet for late, men løsningsorienterte studenter. Nå trenger du ikke lenger sette av tid til støvsugingen, bare hopp rett inn i microfibertøflene idet du tar av deg skoene i gangen, og du får gjort kål på hybelkaninene imens du tasser rundt med andre gjøremål. 
 
Husk bare å legge dem vekk før du får besøk. For la oss være ærlige: de er mer praktiske enn de er estetisk tilfredsstillende. 
 
Kan kjøpes på Amazon.com for $ 10.97
 
 
 
 

 


PETIT: Så lenge du ikke får gjester er denne mer enn stor nok.  

3-i-1 Frokoststasjon

ThinkGeek 3-in-1 Breakfast Station
 
Når man bor på en trang hybel gjelder det å spare plass der man kan. Denne frokoststasjonen fra ThinkGeek er faktisk ikke stort større enn en gjennomsnittlig brødrister, så det å finne en ledig plass bør ikke være noe stort problem. Som du kan se på bildet rommer stasjonen en liten stekepanne og en liten brødrister sammen med en liten kaffetrakter. 
 
Med denne kombiløsningen finnes det ingen grunn til å droppe dagens viktigste måltid.
 
Kan kjøpes på ThinkGeek.com for $ 39.99
 
 
 

 


ROMKAMERAT: Plastfisken gir deg like mye kjærlighet som en hvilken som helst annen fisk. 

 

Lovlig husdyr

Electric Goldfish In a Bowl
 
Dessverre for mange har de fleste utleieboliger forbud mot å ha husdyr. De mest kjælne har kanskje forsøkt seg på å holde liv i en gullfisk, men det er mye jobb for lite eller ingen takknemlighet i retur.
 
Ikke bare må du skaffe noen til å mate kreket mens du er bortreist, men du må også vaske den sure bollen til stadighet, eller velge å leve med en eim av fiskemøkk og sjøalger på hybelen.  
 
Det finnes en løsning på problemet. Med får du en luktfri kompanjong til å holde deg med selskap på mørke høstkvelder. Plastfisken svømmer rundt like ivrig som en ekte Slørhale, og gir deg omtrent like mye hengivehet tilbake. Ikke trenger den mat heller, bortsett fra et ferskt batteri ca. en gang i året. 
 
Kan kjøpes på ThinkGeek.com for $ 14.99