(StudentTorget.no):

Ylvis-brødrenes Youtube-hit «The Fox» er frem til nå sett av over 22 millioner mennesker. Omtrent ett minutt ut i musikkvideoen er de faktisk ikke veldig langt unna å etterligne lyden reven faktisk lager, i følge Jo Inge Breisjøberget, fagsjef for jakt og fiske i Statskog.
 
– De fleste forslagene til lyder fra dem har nok ikke gjort folk mer opplyste. Rever er ikke særlig vokale. Det kan være årsaken til at folk stort sett ikke vet hva de sier, sier han.
 
Som aktiv jeger og fagmann har han hørt rev mange ganger.
 
 – Det er nok en lyd for spesielt interesserte, du skal være over gjennomsnittlig opptatt av dyrelyder for å gjenkjenne den. Mange har nok hørt den skrikende bjeffelyden uten å vite at det er rev, sier han.
 
Reven lager som regel kun lyd av to grunner:
 
- Den lager et alarmsignal for å si i fra til andre rever om at dette er mitt område, hold dere unna. Den andre grunnen er brunsttid. Den signaliserer til mulige partnere at ’’Her er jeg, og jeg er i form”, sier Breisjøberget.
 
(Kilde: Newswire.no)
 

Her kan du høre reven!

 
 

Sammenlign med det beste forslaget fra Ylvis, omtrent 01:05 ut i musikkvideoen:

 
 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: