(StudentTorget.no):

Flere norske studenter ser mot utlandet for å ta sine studier. I følge en tidligere artikkel har det aldri vært flere nordmenn som velger å ta hele eller deler av utdanningen sin i utlandet, som i år.

Siden det er Halloween denne helgen, har vi derfor satt sammen en liste over de topp 10 mest hjemsøkte universitetene i verden.
 
Norge er ikke på denne listen (heldigvis), og er du en av de som tror på et liv etter døden? Da bør du kanskje revurdere hvilken skole du søker deg til i utlandet.
 
Listen har vi funnet gjennom det amerikanske nettstedet listverse.com.
 
 

 

(Foto: Gordon M. Robertson)

10. Aberdeen University, Skottland

Universitetet ligger over det som tidligere var White Dove Hotel. Hotellet skal ha hatt problemer med et spøkelse av en liten jente, som plagde gjestene som bodde ved hotellet.

Etter en episode hvor en skuespiller som var syk og fikk sykepleie, visstnok holdt på å miste sitt liv på grunn av barnet, gikk hotellet konkurs og universitetet ble bygd over den gamle tomten.

Spøkelset som nå var hjemløst, skal visstnok ha bosatt seg på universitetsområdet, og skal etter vitneutsagn kunne ses lekende rundt om på skolen på kveldstid. Barnet forsvinner i løse luften når nygsjerrige elever har gått bort for å sjekke hvem hun er.

 

(Foto: Jurvetson)

9. Heidelberg universitet, Tyskland

Universitetet i Heidelberg ble grunnlagt allerede i 1386 og har en lang og mørk historie bak seg. Under andre verdenskrig, ble flere professorer ved skolen med kommunistiske synspunkter, samt jødiske elever, arrestert og sendt til konsentrasjonsleirer. Minst to professorer ved skolen døde under nazistregimet i Tyskland, og flere lærere og elever ved skolen har opplevd at ting skrives av seg selv på tavlen, selv om dørene til klasserommene er stengt.

Skolen var også med på bokbrenning i 1933, og mange har rapportert at de til tider kan kjenne lukten av brennende papir og lær, fra innbindingen på bøkene. Skolens medisinavdeling har rapportert lyder av gråt, selv om det ikke har vært noen til stede. Nazistene drev også tvangssterilisering av en rekke kvinnelige studenter, som ikke oppfylte kravet om «det perfekte utseendet».
 
 

(Foto: ChaoticMind75)

8. Lomonosov Moscow State University, Russland

Skolen ble bygget av fanger fra konsentrasjonsleirene i Russland (gulag), det er dermed ikke overraskende at universitetet sies å være hjemsøkt. Rundt 14.000 fanger ble i løpet av årene tvunget til å bygge skolen under dårlige forhold med lite mat og tynne klær i kalde vintermåneder. Flere skal ha dødd i prosessen, og de som nektet å jobbe ble ofte skutt på stedet, eller henrettet andre steder.

Elever ved skolen, og spesielt de som bor der på hyblene, skal ha hørt hyl og skrik fra torturerte arbeidere. Flere skal ha sett figurer i arbeidsuniformer datert fra den tiden, og spesielt rundt studenthyblene som ligger på det området hvor arbeiderne bodde.

 

(Foto: NingboNingbo)

7. University og Hong Kong, Kina

Skolen ble grunnlagt på slutten av 60 – tallet, og huser visstnok et kvinnelig spøkelse som lokker til seg mannlige studenter, når de er på vei hjem på kveldstid.

Det i seg selv høres kanskje ikke så forferdelig ut, men studenter som har opplevd å ha sett spøkelset, sier de har blitt vettskremt over utseendet hennes. Vitner rapporterer om en kvinne med langt hår, men inget ansikt. Kvinnen skal visstnok være gjenferdet av en dame som hoppet foran et tog, og fikk revet vekk både ansiktet og skalpen. Kanskje ikke den peneste damen å bli sjekket opp av?
 
 

(Foto: foshie)


6. Cambridge University, England

Universitetet i Cambridge ble grunnlagt i 1209, og føyer seg inn som det fjerde eldste universitetet i verden. Skolen har opplevd flere kriger og hendelser over årene, det er dermed kanskje ikke så overraskende at flere mener den er hjemsøkt.

Universitetet huser i følge denne listen, det ondeste spøkelset av dem alle, Oliver Cromwell, som var en forhatt riksforstander på 1600-tallet. Han ble kjent for å ha henrettet Karl I av England. Mannen var så hatet blant befolkningen at da han døde, ble kroppen lemlestet, hodet kappet av og hengt opp til skue i over 20 år. Hodet hans ble til slutt gravlagt, men på et annet sted enn resten av kroppen hans. Det er da hans hode, vitner sverger å ha sett flyvende rundt i området fra tid til annen, letende etter kroppen sin.
 
 

(Foto: egorick)

5. Peking University, Kina

Studentopprøret på Tianmen Square i 1989, markerer et dystert kapittel i Kinas historie. Flere studenter og akademikere hadde samlet seg til fredelige protester, men ble etterhvert involvert i et voldelig opprør med militære styrker, som regelrett slaktet ned demonstrantene. Hvor mange som ble drept er ikke kjent, men det ryktes om tusenvis.

Spøkelsene til studenter, sivile og militære, sies å hjemsøke hele området. Flere har rapportert om forferdelige skrik og rare lukter i området fra tid til annen.
 
 

(Foto: mdid)

4. Nagasaki University, Japan

Universitetet i byen ble ikke offisielt grunnlagt før i 1949, selv om medisinstudiet hadde hatt skole der siden 1857. I August 1945, ble byen offer for en av to atombomber, som ble sluppet over Japan mot slutten av andre verdenskrig. Atombomben traff bare 600 meter fra skolebygningen som huset medisinstudenter, og over 800 ansatte og elever ved skolen ble drept.

Universitetet og resten av byen, skal i dag være hjemsøkt av ofrene fra atombomben. Vitner sier å ha sett spøkelser rundt på universitetsområdet, hørt forferdelige skrik og lukten av brennende kjøtt.

 

(Foto: Pistolero31)

3. Toulouse University, Frankrike

Universitetet i Toulouse er Frankrikes eldste skole, og ble grunnlagt allerede i 1229. Byen Tolouse har opplevd sin del av blodige affærer, og da spesielt i 1278, hvor mange jøder ble forfulgt og regelrett brent – på universitetsområdet. Under opprøret i 1562, ble mellom 3000 – 5000 mennesker drept i løpet av en uke, og mange ble henrettet med giljotin ved skolen etter den franske revolusjonen.

Med en slik historie bak seg, er det kanskje ikke rart at flere hevder å ha sett diverse mystiske figurer i mørket, luskende rundt på universitetsområdet i ført middelalder-klær. Byen har også vært angrepet av både tyske og britiske armeer, og flere studenter hevder å ha sett spøkelser iført soldatsuniformer og kjent lukten av krutt.

 

(Foto: Yuri Virovets)


2. Oxford University, England

Oxford er et av verdens eldste universiteter, og historikere mener det har vært undervisning ved skolen helt siden begynnelsen av 1000 – tallet. Universitetsområdet har dermed blitt scene for en del groteske hendelser opp gjennom årene.

Karl I av England, er kanskje skolens- og Englands mest kjente gjenferd. Han er mest kjent for sitt manglende hode, og flere studenter mener å ha sett spøkelset vandre rundt på Campusområdet, både med og uten hodet sitt på plass.

Bortsett fra Karl I, er det også en prest, en tidligere student som hengte seg selv, og tvillingsønnene til tidligere biskopen av Liverpool som hjemsøker skolens lokaler.

 

(Foto: bobistraveling)

1. University of Toronto, Canada 

Kanskje overraskende at et universitet i Canada kom inn på første plass på listen. Oxford er det universitetet som har blitt mest kjent på verdensbasis for sine gjenferd som plager studentene. Men Toronto sitt universitet har blitt kjent for gjenferdet som hjemsøker stedet, og bevisene de fant.

Universitetet ble grunnlagt i 1827, og har flere kjente spøkelser som hjemsøker universitetsområdet.
Den mest kjente er steinhoggeren Ivan Reznikoff, som forsvant under byggingen av skolen. Historien har seg at en student i 1889 møtte på en mørk hettekledd mann på vei tilbake til studentboligen sin, en sen kveld.

Den mystiske mannen fortalte en historie til studenten, de satte seg ned med god drikke, og utover kvelden fortalte mannen om hvordan han hadde kommet i en krangel med prosjektlederen under byggingen av skolen. Sjefen hadde angrepet ham med øks, men det første slaget traff ikke, og ødela en dør, som fortsatt kan ses på skolen i dag. Mannen fortalte videre at han ble tatt livet av og liket hans gjemt i en uferdig ventilasjonssjakt.

Dagen etter, da studenten våknet opp, var den mystiske gjesten borte og studenten avfeide det som en merkelig drøm etter en kveld med mye å drikke. Flere år senere derimot, ble deler av universitetet skadet i en brann, og skjelettet av en mann med et verktøybelte, lik de steinhoggere hadde, ble funnet blant ruinene.

 

LES OGSÅ: Den store konspirasjonsteorien rundt Kennedy og Lincoln