(StudentTorget.no):

Kjenner du nervøsiteten vokse i takt med at den fryktede eksamensdagen kommer nærmere? Snart er det ikke flere ruter å krysse ut i kalenderen, og sannhetens øyeblikk er her. Nå skal all den tørre, teoretiske pensumkunnskapen du har prøvd å presse inn i teflonhjernen din de siste ukene settes på prøve. Selv om studietiden ofte blir skildret som en tid med frihet, spenning og nye bekjentskaper, er det lett for utenforstående å glemme hardkjøret inn mot eksamen.

Vi i StudentTorget ønsker at alle studenter skal lykkes på eksamen, og vi tror også at små ting kan hjelpe på eksamensangsten. For å gi deg litt mentalmotivasjon før den store dagen har vi samlet sammen et knippe inspirerende og eksamensrelevante sitater. Velbekomme!

Hvis du sliter med å komme igang: 
– Den som aldri har gjort en tabbe har aldri prøvd noe nytt.
Albert Einstein (1879-1955), tyskfødt vitenskapsmann.

– Du kommer kanskje aldri til å kjenne resultatene av dine handlinger, men hvis du gjør ingenting får du heller ikke noe resultat.
Mahatma Gandhi (1869-1948), indisk frigjøringsleder.

Hvis du føler at du ikke har nok tid: 
– Ikke si at du ikke har nok tid. Du har akkurat like mange timer til rådighet hver dag som Helen Keller, Pasteur, Michelangelo,... og Albert Einstein.
H. Jackson Brown Jr (1940-), amerikansk forfatter.

Hvis du er redd for dårlige karakterer eller stryk:
– Eksamener er ikke rettferdig. De som studerer har en urettferdig fordel. Sånn har det alltid vært.
Allan Dare Pearce, canadisk forfatter.

– Jeg var nok mer redd for eksamen på videregående enn jeg var for Oscar-utdelingen. På den tiden tror du det betyr alt og at hvis det ikke går bra, så er livet ditt over. Mulighetene blir borte, så dess flere eksamener du tar, dess mindre skummelt blir det.
Hugh Jackman (1968-), australsk skuespiller.

– Hvis karakterene dine ikke akkurat er fantastiske, så trøst deg selv med det faktum at jeg fikk en C og to strykkarakterer. Og jeg har en Mercedes Benz.
Jeremy Clarkson (1960-), britisk TV-personlighet.

Hvis du ikke føler deg smart nok:
– Smart er noe du blir, ikke noe du er.
Stephanie Harvey (1986-), canadisk videospillutvikler.

– Jeg strøk på eksamen i noen fag, men vennen min sto i alle, og nå er han ingeniør i Microsoft, jeg er eieren av Microsoft. 
Bill Gates (1955-), amerikansk forretningsmann. 

– Hvis du hører en stemme inni deg si «du kan ikke male», så for all del mal, og den stemmen vil stilne.
Vincent van Gogh (1853-1890), nederlandsk maler. 

Hvis du trenger en latter:
– Menneskehjernen er fantastisk. Den fungerer 24 timer i døgnet fra den dagen vi blir født, og stopper bare når vi har eksamen. 
Ukjent.