Ifølge treff på internett er Skrik mer populært enn Leonardo da Vinci's Mona Lisa. Verdens mest kjente maleri. Noen mener at Munch hadde fått ideen til Skrik av et bilde av Paul Gaugin.

På vei til Tyskland i 1892 besøkte han en utstilling i København . Han fikk da se Gaugin's maleri: badende kvinner, livet og døden. Når man vet at Munch malte fortvilelse i 1891 og Skrik i 1893, synes det nærliggende å tro at Munch ble inspiret av "dødens ansikt" i Gaugin sitt bilde.

Munch malte flere versjoner av bildet.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: