Drikk øl og støtt kunsten.

Carl Jacobsen grunnleggeren av Carlsberg var også en kunstinteressert mann. Og han bestemte at en prosentdel av bedriftens overskudd skulle gå til kunst og kunstinnkjøp. I 1817 opprettet Carl og Ottilia Jacobsen Glypoteket. Glypoteket er en vesentlig kulturinstitusjon i København som er verdt et besøk. Så ved å drikke Carlsbergs øl, sponser vi faktisk kunst til  Glypoteket i København.


Hyggelig omvisning med mye gratis øl
Tuborg og Carlsberg knivet på 80 tallet om å være Danmarks største bryggeri. De var såpass like i størrelse omsetningsmessig i volum. Det bryggeriet som klarte å servere mest øl på sine omvisninger hadde en betydning. Det kunne avgjøre hvem som var det største ølbryggeriet i Danmark. Så her ble det nok øl på de som var på omvisning.Ordspill om Tuborg
En liten morsomhet om Carlsbergs hovedkonkurrent Tuborg er ordspill omkring navnet. Tar vi bokstav for bokstav frem og tilbake kan det bli. Til Unge Borgere Og Rike Grever og tilbake blir det Gamle Røvere Og Barn Uten Tenner. Leverandør til det danske folk.
Carlsberg og Tuborg var begge leverandører til det danske Hoff som svært mange danske produkter er.
Da er det en artig kuriositet at ølmerket FAXE kaller seg leverandør til det danske folk.


 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: