Da den irske immigranten James J. Kilroy stod på havnen i Boston under 2. verdenskrig og kontrollerte nagler, undervurderte han konsekvensene av sine handlinger. Han skriblet på innersiden av skrogene på båtene som ble klinket sammen på verftet der han jobbet. For å markere at jobben var utført tegnet han en liten tegning av et hode og noen fingre som stikker opp over en linje med underteksten "Kilroy was here".

Han tegnet med gult kritt som syntes godt. Skribleriene dukket opp på de underligste steder, og det rare budskapet gjorde at mannskap ombord på de kontrollerte skipene begynte å lure på hvem denne Killroy var og hva han hadde gjort der. "Kilroy was here" var som en befriende kode som også etter hvert beskrev deres markering av tilstedeværelse på ukjente steder. De begynte å etterligne meldingen fra Kilroy dit de kom, som en beskjed til dem som kom etter. Modellen har spredd seg, og i dag finnes det små Kilroy-meldinger på toppen av Mount Everest, på fakkelen til frihetsgudinnen, og øverst på innsiden i Triumfbuen.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: