Ofte forbinder man Live Aid med Bob Geldof og hans humanitære hensikter med prosjektet Live Aid i 1985. Vel og bra det, men musikalsk sett så var det en annen som stjal showet, det var Freddie Mercury og Queens opptreden.

Etter at kremen av verdens musikere hadde vært på scenen før Queen - entret de podiet og tok luven fra alle. Freddie Mercury løftet armen og alle på Wembley var med fra første stund. De spilte: Bohemian rhapsody, Radio Gaga, Hammer to fall, Crazy little thing called love, We will rock you og We are the Champions. Mercury var helt konge på denne konserten og Queen fikk faktisk et oppsving etter denne konserten.

Veldedighetskonserten Live Aid og gikk av stabelen den 13. juli 1985 - først på Wembley i London og deretter i Philadelphia i USA. Den amerikanske singelen i denne aksjonen het "We are the World," som ble skrevet av Quincy Jones, Michael Jackson og Lionel Ritchie, ble fremført av "USA for Africa". Den ble spilt inn 28. januar 1985, ble sluppet 7. mars samme år, og ble utsolgt (800 000 eksemplarer) før uken var omme.

Foranledningen for det hele var sultkatastrofen i Etiopia og BBCs Martin Buerks reportasje om den i oktober 1984. Denne aksjonen har vært inspirasjonskilde for en rekke lignende aksjoner senere. Og Bob Geldof fikk Sir- tittelen i Storbritannia for det veldedige arbeidet med BandAid/LiveAid og oppfølgerarbeidet.

Lydklipp og informasjon om Live Aid finner du her:
http://www.liveaiddvd.net/eCard/index.php?typ=generic


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: