Hvordan lage kaffe i en espressokanne?

Skrevet av: Per Chr. Bakken

Sist endret 25.07 2006

Jeg husker selv første ferieturen til Italia hvor det sto en rar kanne i skapet i leiligheten. Vi skjønte ikke helt hvordan vi skulle bruke den og heller ikke uttale kaffenmetoden riktig. Men vi har lært at det ikke heter ekspresso, men espresso. Vi har også lært å bruke espressokannen. Mye er skjedd i Norge også på kaffefronten siden jeg i 1997 fikk virkelig smake god espresso.


SLIK LAGER DU ESPRESSO I KANNE:

1.
Fyll kolben med friskt kaldt vann.
(beholderen til venstre på bildet)

2. Fyll kaffe i filteret. ca 7 gr per kopp.

3. Skru på beholderen på toppen
(til høyre på bildet)

4. Sett kjelen på platen og vent mens vannet koker opp og presses igjennom filteret og opp i kannens øvre del.

5. Server kaffen i små kopper

Av kaffetyper som er gode for kannen anbefales
blandingene Malabar og Half and Half.

Relaterte saker:

Les mer om espresso

(Kilde: parmesan.no)