Sjefen og vennene dine bør fokusere på det du kan, ikke rette opp i dine svakheter. Dette fører kun til at dine svakheter blir forsterket, mener Peter Bregman.

Han er konserndirektør for konsulentselskapet Bregman partners som har spesialisert seg i å gi råd til ledere verden over.

Bregman har også forfattet boken «18 minutes: Find your focus, master distraction, and get the right things done». Han mener det er riktig å fokusere på det man får til, og ikke på det man ikke mestrer. 

– Se for deg at du får igjen resultatene på semesterets eksamener. Du får en A og en B på to av eksamenene, noe som er kjempebra, men den siste eksamen viser en svak E, skriver Bregman i et blogginnlegg.

Han forteller at når vi mislykkes vil vi alltid spørre oss selv hvorfor det gikk galt, vi sier til oss selv at vi må arbeide hardere og finne våre feil for å rette opp svakhetene som trekker resultatene nedover, men dette er feil fokus, mener konserndirektøren.

– Hvis du dveler ved dine egne problemer og svakheter, utsetter du deg selv for lav selvtillit og reduserer muligheten for å oppnå ditt potensiale, skriver han.

– Du fikser ikke svakhetene, men forsterker dem, hevder Bregman. 

 

Fokuser på ditt potensiale

På skolen og i arbeidslivet må du fokusere på ditt talent. Fjern fokuset fra svakhetene og rett fokuset over på dine sterke sider.

– Vi har alle ulike talenter, mål og verdier. De gode kvalitetene må dyrkes, for det er ingen vits å bruke tid på å rette opp svakheter, mener Bregman.

Peter Bregman råder sjefer til å håndplukke de riktige oppgavene til hver enkelt ansatt. For å kunne blomstre på jobb nytter det ikke å gi en person oppgaver han eller hun ikke behersker eller liker, disse oppgavene kan heller passe bedre for noen andre.  

– En organisasjon bør være en plattform for unikt talent, og den bør være fleksibel nok til å la folk være forskjellige. La oss oppmuntre folk til å være svake på noen områder, for ingen kan være fantastisk på alt.

– Det er bedre at de er fantastisk på noe og ikke gjennomsnittlig i det meste, skriver Peter Bregman.