(StudentTorget.no): 

Det ikke noen hemmelighet at mange unge sliter med å komme seg opp om morgenen. Under høyere utdanning har man ofte større frihet enn hva man er vant med fra videregående skole og arbeidslivet, og ved mange utdanningsinstitusjoner er det lite eller ingen kontroll på om du faktisk møter opp til forelesningene. 
 
Hvis du i tillegg er vant med å bli vekket av mamma hver morgen vil hybeltilværelsen stille større krav til selvdisiplin om morgenen. Alarmfunksjonen på mobiltelefonen vil kanskje fungere for noen, men hvis motivasjonen for å stå opp ikke er på topp, må man ty til mer effektive midler. 
 

 


 
Gjør deg selv en tjeneste og gå til anskaffelse av en av disse, og du vil garantert klare å komme deg ut av senga. Her er en oversikt over de mest irriterende, men effektive vekkerklokkene på markedet. 
 

 

The Flying Alarm Clock

Flygende av-knapp
 
Hvis du har grodd fast i en selvsaboterende vane med å snooze deg til dårlig tid om morgenen, kan dette være noe for deg. Idet alarmen går av letter av-knappen fra nattbordet ved hjelp av en propelldrevet motor. For å skru av alarmen blir du dermed nødt til å stå opp på vaklende, kraftløse ben for å finne igjen knappen. Innen du har gjort dette er du i hvert fall våken nok til å klare å sette på kaffetrakteren. 
 
Kan kjøpes på Coolstuff.no for 289 kroner.
 

 

 


 

 

The Dharma Initiative Alarm Clock

Fra tv-serien Lost
 
Dette er vekkerklokken for dem som føler et tomrom i hverdagen etter at «Lost» forsvant fra tv-skjermene.  På samme måte som i tv-serien må du taste inn tallkombinasjonen 4-8-15-16-23-42 for å resette nedtellingsklokken. Dette vil forhåpentligvis skjerpe sansene dine nok til at du faktisk våkner. Heldigvis har ikke produsenten gjort den så lik originalen at du må taste inn koden hvert 108. minutt, den ringer heldigvis ikke mer enn én gang i døgnet. Men hvis du ikke taster inn de riktige tallene før hieroglyfene kommer frem i displayet er det ikke godt å vite hva som skjer.  
 
Kan kjøpes på ThinkGeek.com for $49,99 (ca. 292,65 NOK)
 
 
 

 


 

Ivee Flex

Talestyrt vekkerklokke 
 
I motsetning til de andre vekkerklokkene er vel denne heller beregnet på dem som ikke ønsker å våkne med hjertet i halsen. Tvert i mot gjør den det nesten litt for lett å ty til snooze-funksjonen. Med Ivee Flex slipper du til og med å slenge armen over på nattbordet for å slå etter lyden. Den eneste anstrengelsen som kreves er å legge om til engelsk før du engang har åpnet øynene. Rop ut «Snooze!» eller «Alarm Off!», og den viser nåde. Den lystrer faktisk hele 30 forskjellige kommandoer, som «Todays Date», «Temperature» og «Play Radio». Som om ikke det er nok kommer den også med seks behagelige lydspor som kan lulle deg inn i drømmeland. 
 
Kan kjøpes på ThinkGeek.com for $59,99 (ca. 349,69 NOK)
 
 
 

 


 

The Sonic Bomb Clock

Høy alarm og sengerister
 
De som ikke våkner av denne vekkerklokken er rett og slett nødt til å være klinisk død. Med et justerbart volum på opp mot 113 desibel er støynivået faktisk høyere enn lyden av en boremaskin (sånn som de bruker i veiarbeid), som ligger på rundt 100 desibel. Som om ikke det var ille nok følger det også med en aggressiv sengerister som plasseres under madrassen. Det er en viss risiko for å våkne med blødende ører, dødsfrykt og en grobunn for posttraumatisk stress, men du rekker i hvert fall første forelesning.  
 
Håper du lar være, men den kan kjøpes på ThinkGeek.com for $49,99 (ca. 292,65 NOK)
 
 
 

 


 

Sonic Grenade Alarm

For å vekke andre
 
Hvis du bor i kollektiv og sliter med en romkamerat som alltid forsover seg kan dette være en effektiv løsning på problemet. Napp ut sikringen og kast den inn på rommet til slasken, og etter ti sekunder kommer en lydeksplosjon som garantert vil få han opp av sengen. Det beste er at alarmen ikke skrus av før han har fått tak i sikringen, som du selvfølgelig ikke gir fra deg kamp. NB! Kan føre til sure miner. (Pun intended)
 
Kan kjøpes på Gadgets.co.uk for £19,99 (ca. 184,56 NOK)
 
 
 

 


 

Clocky

Vekkerklokke på hjul
 
Når man flytter på hybel mister man automatisk verdens mest effektive vekkerklokke; Mamma. Det nærmeste du kommer en fullverdig erstatning er Clocky, en irriterende bedrevitende vekkerklokke som spretter ned fra nattbordet og kjører rundt på gulvet og skriker til du står opp og skrur den av. For en mer human oppvåkningsmetode kan du velge å aktivisere snooze-funksjonen. Da får en én sjanse til å slumre i fred før den spretter ned og maser deg opp av senga. Uansett hvor irriterende den kan være, så kommer du deg i hvert fall opp i tide til første forelesning.
 
Kan kjøpes på Coolstuff.no for 465 kroner.
 
 

 


 
 

Throw Alarm Clock

Kastevennlig vekkerklokke
 
Hvis du er av den morgengretne typen har det kanskje gått med noen vekkerklokker i møte med soveromsveggen. Denne derimot, er det meningen at du skal kaste. For å skru av alarmen må du sprette ballen (som krever førlighet og motorikk), eller du kan blekke den så hardt du kan i veggen. En perfekt ventil for å lette på trykket om morgenen.
 
Kan kjøpes på BoysStuff.co.uk for £9,95 (ca. 91,86 NOK)
 
 
 

 


 

Laser Target Alarm Clock

Presisjonskrevende oppvåkning
 
Med denne vekkerklokken vil du garantert starte dagen med skjerpede sanser. Når du våkner av alarmen og er på ditt desidert sløveste må du konsentrere det du har av motorikk og sanser for å treffe blinken med laserpistolen. Det sier seg selv at det er lett å jukse ved å plassere både pistol og målskive på nattbordet, så sett høye ambisjoner kvelden før og la det stå respekt av avstanden mellom om deg og blinken. Innen du har klart å treffe vil du ha skjerpet sansene nok til at du går under diagnosen våken. 
 
Kan kjøpes på Amazone.com for $24,99 (ca. 145,67 NOK)
 
 
 

LES OGSÅ: 6 ting du trenger til hybelen