(StudentTorget.no)

Ny start på uken, og nye muligheter til å komme inn i en god vane på treningsfronten!
 
Vi har vel alle snakket så mye om at vi ikke rekker treningen en dag at vi faktisk tror på det selv, og skipper økten med litt blandede følelser. 
Ofte er det mer slitsomt å alltid måtte finne på nye unnskyldninger, eller snakke seg bort fra treningen enn å faktisk bare gjøre det.
 
Selvfølgelig finnes situasjoner hvor man setter andre ting før en løpetur eller styrkeøkt, men det blir mye lettere å fullføre planleggingen om vi har trening som en naturlig del av hverdagen.
 
Som personlig trener og instruktør har jeg hørt alle mulige unnskyldninger, og selvfølgelig kommet med noen selv til tider også. En økt behøver ikke å ta så mye tid, og det er lett å tilpasse varigheten til timeplanen. Klarer vi dette vil trening bli en god hverdagsvane, og ikke et ork.

 

Helene Høimyr, muskelfysiolog og personlig trener:

Helene (27) er StudentTorgets treningsekspert. Hun har en mastergrad i muskelfysiologi og bachelorgrad i molekylærbiologi, og er personligtrener og kostveileder fra NIH. Hun jobber som PT på sats Majorstua, og har også spinningtimer og gruppetimer. Er gymlærer på videregående og gruppelærer på Norges Helsehøyskole. Helene driver også bloggen KunnskapsrikTrening.no, og har nettopp lansert Bratrening.no. 

Men når unnskyldningene kommer, hva skal vi tenke eller si, for å avverge at vi sniker seg unna den planlagte økten?

 
 

Jeg har ikke tid! 

  • Trening skal ikke være et stressmoment, men heller motsatt, økten kommer til å gi deg energi! Ikke start ut for hardt, la kroppen tilpasse seg aktiviteten. Hvor vanskelig blir det ikke å opprettholde altfor mange økter, når du kanskje ikke er like gira som du var da du startet tidligere i høst? 
  • Forbered deg mentalt på at du skal trene, skriv det opp i kalenderen og sett av tid. Om du har bestemt deg for å trene på mandag og onsdag før eller etter jobb, så gjør det! 
  • Ikke begynn uken med å tenke at du skal prøve å få til noen økter om du bare får tid. 
 
 

Jeg går fort lei

  • Vær tålmodig, hold ut den første tiden. Regn med en til tre måneder for å komme inn i vanen, og for å se tydelige resultater. 
  • Gi deg selv ros, ikke gi opp om du ikke får til så mange økter som du planla. 
  • Start alltid en ny uke med et mål, og ta det heller igjen om du ikke lykkes hver gang. Om du går lei, prøv ulike treningsformer og finn de du liker best!
 
 

Det er så slitsomt!

  • Ja det skal være slitsomt, det er derfor vi får resultater. Men om du er utrent, overvektig eller har vært skadet, ikke start for hardt ut! Begynn med små utfordringer og øk etter hvert. 
  • Jo mer effektivt du trener, jo bedre form blir du. 
  • Slitsomt bør det nesten alltid være, men du kommer til å takle den følelsen bedre og etter hvert vil du kanskje syns det er deilig! 

 

Lykke til med treningsuken alle sammen!!

 

Les også Helenes blogg - KunnskapsrikTrening