(StudentTorget.no):

Det nye lovforslaget skal sikre at studenter får de samme rettighetene som gjelder for ansatte i arbeidslivet. 

– Jeg mener det er viktig å gjøre det lettere å kombinere barn og studier, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding. 
 
I følge bestemmelsen skal permisjon ved fødsel gjelde for både mor, far, medmor og adoptivforeldre. Mor får rett til utsatt eksamen hvis eksamenstidspunktet er i perioden tre uker før fastsatt termin, eller seks uker etter fødsel. Far har rett til utsatt eksamen hvis eksamensdato er i perioden to uker etter fødsel. 
 
Denne regelen fastsetter en minimumsrettighet for studentene. Men i tillegg skal institusjonene også legge til rette for studenter som har andre særskilte behov i forbindelse med fødsel. 
 
– Jeg tror at dette i stor grad har vært løst på en god måte på universiteter og høyskoler også tidligere. Men denne lovfestingen skaper bedre forutsigbarhet for studentene. Jeg synes det er viktig at vi har ordninger som sikrer at de ikke blir unødvendig forsinket i studiene, sier Røe Isaksen.
 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: