(StudentTorget.no):

Som lærer har jeg lang påskeferie, og selv om den tilbringes hjemme dagene før helligdagene har jeg aktive ferieplaner. I ferier har jeg mer enn nok tid til å være aktiv, noe som har blitt en naturlig del av det å ha ferie for meg.
 
 

Aktiv feriefølelse

Veldig mange dropper gode treningsrutiner i ferier, noe som man selvsagt velger helt selv, men ofte er disse de samme som ønsker seg mer tid til #trening i hverdagene. Er ikke ferien da en naturlig tid sette av til treningen man ikke føler man har tid til ellers?
 
Trening i ferier behøver ikke å ødelegge feriefølelsen, tvert imot!
 
Tenker du at trening i ferien bryter opp den frie dagen, og ødelegger for den avslappede stemningen på hytta eller utenlandsferien? Eller at det er egoistisk av noen å bruke tid til trening når hele familien endelig har tid sammen?

RUNSEEING I NEW YORK: Løpetur i Central Park i NY var en deilig opplevelse! 

 
 
Ferier er den tiden vi kan bruke på akkurat det vi ønsker, både for oss selv, og sammen med familie, venner og kjæreste. Selv om trening eller aktivitet i ferien høres helt pyton ut for noen, er det sjelden noen angrer på at de gikk en tur med barna, eller jogget seg en liten runde før frokost.
 
 
Det handler ikke om beinharde treningsøkter, og flere timer på treningstur alene mens familien sitter å venter på bare deg. Heller ikke om at du skal sette av hele formiddagen på treningsstudio når du og samboeren er på romantisk ferietur til Paris, eller på høyfjellshotell. 
 
Trening og aktivitet i ferien trenger absolutt ikke gå på bekostning av feriefølelsen, med mindre du syns det er helt ok da. 
 
Påskeferien er for mange en litt mer aktiv ferie enn andre småferier i løpet av året, fordi vi nordmenn er født med ski på bena og langrenn hører påsken til. Det er kjempebra! 
 
For oss som ikke reiser til fjells med hele fjellet som treningsstudio, gjelder det å tenke ut hvordan treningsplanene skal fungere i forhold til ferieplanene ellers.
 
Feriefølelsen blir kanskje enda bedre om treningsøktene ikke alltid må foregå i hui og hast for å rekke andre hverdagsavtaler, men faktisk blir prioritert. 
 
 

Legg til rette for aktivitet sammen

STYRKETRENING I THAILAND: Styrketrening i parken i Bangkok ble en fin måte å se byen våkne på.

Skal påsken tilbringes i en storby, enten hjembyen, eller på reise passer jeg alltid på å ha treningsklær tilgjengelig. En tur i byen kan bli like avslappende og deilig med joggeskoene på i rolig pratetempo, som i rusletempo alene eller med andre. 
 
Om vi legger opp til aktivitet sammen, blir denne aktiviteten en del av dagen, og ikke en time med trening som bruker plassen til andre hyggelige gjøremål. Det går an å kose seg med aktivitet i ferien, særlig om vi klarer å fokusere på at det er hyggelig å få tid til å trene sammen. 
 
 

Pakk treningsklær

"Så dumt at jeg glemte treningsklærne da jeg pakket, jeg hadde jo planer om å løpe hver dag i hele ferien": 
 
Pakker du ikke med deg klær for trening og aktivitet, har du heller ikke lagt planer som du føler deg fornøyd med. Terskelen for å ha en aktiv ferie blir veldig høy, om innstillingen din til å røre deg i løpet av ferien er fraværende allerede på pakkestadiet. 
 
Ta med deg joggesko og enkelt treningstøy, det tar ikke for mye plass i kofferten. I verste fall kan man kjøpe noe billig der ferien tilbringes. 
 
 

Ikke legg for ambisiøse planer

Ferien er til for å slappe av, og komme unna eventuelt stress man ellers opplever i hverdagen. Det er altså ikke en god start på ferien om treningsplanene man har lagt byr på stramme tidsplaner for å rekke treningsøktene før alle står opp, eller før resten av familien også skal være med på tur. Det er lurt å legge planer som ikke er for ambisiøse, rett og slett for å få ferien til å bli nettopp ferie. 

RUNSEEING: En joggetur er perfekt utgangspunkt for sightseeing, altså runseeing! 

 
Kanskje det ikke er nødvendig å planlegge treningsøkter hver eneste dag, men heller tenke at om du får til noen få økter i løpet av ferien er det supert. Noen av øktene skal gjennomføres, og andre kan bli bonusøkter. 
 
Husk at litt aktivitet faktisk er bedre enn å ligge langflat på sofaen istedet.
 
 

Aktiv påske i Frankrike!

Mine aktive ferieplaner starter ved pakking, der joggesko og treningstøy har en fast plass i kofferten. 
Med fem dager i sørligere strøk, og en by jeg ikke har besøkt før, gleder jeg meg til å se byen både til fots og i fart. Treningen skal ikke ta feriefølelsens plass, men heller bli en rekreasjonsmulighet både alene og sammen med samboer. 
 
Følg @kunnskapsriktrening på Instagram, så kommer det flere aktive ferietips!
 
Flere innlegg om en aktiv ferie finner dere her.
 
God påske!