(StudentTorget.no):

Selskapet oBike fra Singapore har allerede lansert syklene sine i europeiske land som Tyskland og Storbritannia. Nå kommer de til Oslo.

– Vi vet at innbyggerne i Oslo er svært sykkelinteresserte, samtidig som vi har som mål å bidra til å redusere bilbruken i byene. Det er også et mål for Oslo. Vi har derfor god tro på at det er et marked for oss her, sier Annebeth Wijtenburg, kommunikasjonsansvarlig for oBike i Europa til Aftenposten.

I motsetning til de blå bysyklene som er et typisk innslag i Tigerstadens gatebilde, er oBikes sykler ikke knyttet til en dokkingstasjon. Syklene er nemlig utstyrt med GPS, og ved hjelp av en egen app kan man til enhver tid vite hvor nærmeste sykkel befinner seg. Derfor er det også mulig å parkere syklene hvor en vil, låse dem og la dem stå der.

Samarbeid med UiO

oBike er opptatt av å skape gode mobilitetsløsninger for studenter, og etableringen i Oslo er et pilotprosjekt i samarbeid med Universitetet i Oslo. Ved universitetet håper de at bysyklene vil komme studentene til gode.

– UiO har en sterk posisjon innen en rekke former for innovasjon, og verdsetter nye og innovative løsninger. Når nye muligheter oppstår, som når nye aktører etablerer seg i Oslo, er det naturlig for universitetet å legge til rette for at dette kommer studentene til gode, sier Jorulf Brøvig Silde, miljøsjef ved eiendomsavdelingen ved Universitetet i Oslo.

første omgang vil det bli utplassert 300 oBike-sykler i Oslo. I løpet av 2018 vil oBike også komme med elsykler.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: