(StudentTorget.no):

Mange studenter sliter med å komme i gang om morgenen etter at man har flyttet hjemmenfra, da det er slutt på at mor og far opptrer som levende og pålitelige vekkerklokker. Her er noen tips som får deg opp av senga til planlagt tid.

 

Vekkerklokken

Alle har vekkerklokker på mobilen. Det er greit nok at disse ringer til rett tid, men denne snooze-knappen har det med å bli brukt flittig før man kommer seg opp av senga.

Skaff deg en god gammeldags vekkerklokke. Sett den til å ringe fem minutter etter mobilen og på et sted hvor du må ut av senga for slå den av. Sett vekkerklokken så langt vekk fra sengen som mulig. Hvis du ikke absolutt må gå ut av senga akkurat nå, kommer du mest sannsynlig ikke til å komme deg ut av den heller!

 

Alternativer til vekkerklokken

Kom deg i seng tidlig. En tommelfingerregel er at søvnen du får før midnatt er den viktigste!

Skaff deg en grunn til å stå opp tidlig. Få inn en fast morgenrutine som gjør at du alltid har en grunn til å stå opp tidlig. Et alternativ kan være å starte morgenen med en treningsrunde.

Planlegg hva du skal gjøre i morgen tidlig dagen i forveien. Da har du et konkret mål du skal nå og en god grunn til å sprette ut av senga.