Verden rundt oss raser av gårde i stor fart. Vi har mer fritid enn våre foreldre og besteforeldre. Vi har effektive kommunikasjonsverktøy som skal hjelpe oss med å gjøre ting fortere. Vi sender SMS, multitasker, sender E-post osv. – likevel livet raser av gårde i stor fart. Vi føler vi ikke har tid til noen ting lenger. Det er på tide å sette ned farten og nyte omgivelsene rundt oss.

 

UT PÅ TUR
Begynn med å ta en tur ut. Det er det beste stedet å starte
”sette ned på farten prosjektet”.

 

Gjør noe du liker og har lyst til.

 • Kast en frisbee
 • Sitt rolig på en benk i en park eller plass.
 • Ta en fisketur eller gå en tur
 • Gå på kafe hør på lydene og sans luktene

  Gjør det rolig. Gjør det grundig.

Når hørte du sist på stillheten i fjellet! Kjente lukten av nyslått gress! Hørte på lydene og sans luktene – følte stemningen. Pustet rolig med magen. Husk at gårsdagen er historie og morgendagen er en drøm. Din beste tid er nå.

 

MUSIKK
Hør på sakte og rolig musikk. Noe av poenget med å sette ned på farten er å få fokus vekk fra det stressende og distraherende livet. Du må plassere deg selv i en mer fredelig stemning.

NÅR DU SKAL HØRE PÅ MUSIKK SÅ PASS PÅ:

 • Hør på hver eneste lyd
  Hva slags lyder er det? Og hvilket inntrykk gjør de på deg.
 • Se for deg nye omgivelser.
  Hvor tar musikken deg.  Prøv å se for deg hvor du er? Hvilke følelser har du om det.
 • Hvorfor hører du på musikken?
  Prøv å finne ut hvorfor du liker denne musikken. Om du misliker musikken prøv å forstå hvorfor du gjør det.

  MEDITASJON
  Mange mennesker prøver å finne en indre fred og ro med meditasjonsteknikker. Det finnes ulike former og en rekke foreninger som kan hjelpe deg i gang med meditasjon. Mye litteratur finnes også om temaet.


MAT OG DRIKKE

Ta deg god tid neste gang du bestiller en god kopp kaffe. Kjenn på smaken. Sans bitterheten, sødmen, det syrlige og det komplekse smaksbildet. Er det ikke kaffe en fantastisk drikk!

Ved måltidene – slå ned på farten. Vi ”stressede mennesker” spiser for fort. Ta deg tid til å nyte, kjenne på smakene, luktene og helheten. Visste du hvor godt egentlig en perfekt kokt gulrot smaker!