Det er ikke mange som kan tilby aerobic, spinning, svømming og trening i studio for under 1000-lappen i halvåret – det kan imidlertid studentidretten.

- Det er et utrolig bra tilbud til den prisen, sier student i religionshistorie, Sunniva Sollid (23). Hun trosser solen, og tilbringer fredagsformiddagen på Centrum Atletica i Oslo. 

- I tillegg er det flere ulike treningssentre å velge mellom, slik at jeg kan trene både på Blindern og Domus når jeg er på Universitetet.

 

En unik mulighet

Idrettsdirektør i Studentidretten i Oslo, Karin Herou, mener studenter absolutt bør benytte seg av studentidretten.  

 – Først og fremst er bredden i tilbudet fantastisk. Det er noe for alle. Det er billigere enn mange andre treningstilbud, men det handler jo også om hva du får for pengene. Det er gøy å trene hos oss, samtidig som instruktørene har høy kompetanse. Det er en unik mulighet for studenter rett og slett. 

Les også: Slik får du flat mage

 

Bredde i tilbudet

Trening gir energi og overskudd. Det er en kjent sak. Likevel kan det være vanskelig å komme seg opp av sofaen, og inn på treningssenteret. Sliter du med å finne motivasjonen for å svette i en spinningsal, eller trene på egenhånd på treningsstudio, kan kanskje noen av studentidrettens andre tilbud interessere deg.

OSI (Oslostudentenes idrettsklubb) stiller for eksempel med alt fra tradisjonelle lagidretter som fotball, håndball, basket og innebandy, til mer ukonvensjonelle treningsformer som klatring, dykking, elvepadling og capoeira.

Liknende tilbud finnes også i flere av de andre studentbyene landet rundt.

Dette varierte treningstilbudet er en av hovedgrunnene til at Sonans-student, Sigrid Øverli-Øyen (26), trener på SiO. Selv har hun akkurat begynt på yoga-kurs. 

- Jeg bruker stort sett bare treningsapparatene, men nå har jeg akkurat begynt på yoga-kurset, og det er veldig bra. Men yogalæreren er mye mykere enn meg da, og den pustingen skjønner jeg ikke så mye av ennå, sier Sigrid lattermildt.   

Les også: Trim hjernen og bli smartere

 

Et tilbud nær deg

Med medlemskap hos Studentidretten i Oslo har du hele fire sentre å trene på: Centrum, Domus, Blindern og Nydalen Atletica. I Trondheim stiller studentskipnaden med to idrettssenter, ett på Dragvoll og ett på Gløshaugen. I tillegg åpner de et splitter nytt senter, Idrett Portalen, den 30. september. Dette senteret skal ifølge SiTs nettsider romme hele to tusen etterlengtede kvadratmeter.

I Bergen kan studentskipnaden skilte med seks treningssentre: Fantofthallen, Lehmkuhlhallen, SiB sentrum, Vektertorget, Studentsenteret og Årstad treningssenter.

De fleste studentsteder har tilbud tilrettelagt for studenter, og muligheten er stor for at det finnes et treningstilbud i regi av Studentskipnaden rett i nærheten av deg. Ta derfor tipset fra idrettsdirektør, Karin Herou og ”kjøp og løp”.

Se hva det koster der du bor:

Oslo:
Studenter ved UiO, HiOA, NVH, AHO, NMH, KHiO
Adgangskort 800,-

BI (med betalt semesteravgift til SiO), Menighetsfakultetet
Adgangskort kr 1300,-

Bergen:
Studenter som betaler semesteravgift til SiB: 870,-
Studenter ved alle andre utdanningsinstituasjoner: 1770,-

Trondheim:
Studenter NTNU, Semesterkort: Kr 550
Studenter HiST og DMMH, Semesterkort: Kr 600

Stavanger: kr. 975,-
*Gjelder alle studenter som betaler semesteravgift og studerer ved UiS, Den sosialpedagogiske høgskolen, BI Stavanger, Folkeuniversitetet i Stavanger, Kunstskolen i Rogaland, Norsk Gestalt Institutt, Diakonhjemmet Høgskole Rogaland og Misjonshøyskolen.

Tromsø: Kr 970,-

Alle prisene gjelder for medlemskap i ett semester. På enkelte sentre kan man også betale for et helt år, eller med automattrekk pr. måned.   
Kilder: Studentskipnadene i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.