En ny studie viser at studenter får kognitivt utbytte av å spise valnøtter.

En nylig publisert undersøkelse i september-utgaven av «British Journal of Nutrition» foreslår at studenter bør ta en håndfull valnøtter før den neste eksamenen. Ifølge studien forbedret studentene som spiste valnøtter evnen til å resonnere – og evnen til å skille sant og usant.

Studien inkluderte to testgrupper fra Andrews University studenter som spiste to skiver bananbrød daglig i åtte uker: en gruppe spiste bananbrød som inkluderte 1/2 kopp valnøtter daglig og den andre gruppen spiste bananbrød uten valnøtter.

- Valnøtter har mye næringsstoffer som inneholder mange potensielt beskyttende forbindelser inkludert antioksidanter, polyfenoler og den plantebaserte omega-3 fettsyren alfa-linolensyre. Disse komponentene kan alle jobbe sammen for å fremme hjernens helse, sier forskningsleder og professor Peter Pribis ved institutt for .

LES OGSÅ: NØTTER – DET SMARTE MELLOMMÅLTIDET

Basert på sine funn, mener han at «studenter og unge fagfolk i felt som involverer en stor del kritisk tenkning og beslutningstaking kan ha nytte av regelmessig å spise valnøtter».

Mer og mer forskning finner at det å ta inn spesifikke matvarer, være fysisk aktiv og delta i sosiale aktiviteter kan bidra til å opprettholde og forbedre kognitiv helse. Også tidligere forskning viser potensielle kognitive fordeler ved å spise valnøtter, blant annet er det funnet en valnøttdiett som reverserte aldersrelatert motorisk og kognitiv svikt hos eldre rotter.


LES OGSÅ: DETTE BØR DU SPISE TIL EKSAMEN

Kilde: British Journal of Nutrition