Bransjeforeningen Norsk Olje og Gass har lansert spillet «Jakten på dypet», som skal øke ungdommens interesse for teknologiske og naturvitenskapelige fag.

De som deltar kan i løpet av neste måned vinne økonomisk støtte til en verdi av 300 000 kroner til en treårig utdannelse innen tekniske eller naturvitenskapelige fag. 

Vi vet at unge mennesker velger utdanning ut ifra sine interesser. Interessene får de gjennom kunnskap. Vi ønsker derfor å øke kunnskapen om olje og gass, sier Kjetil Hjertvik, prosjektleder i Norsk olje og gass, til Teknisk Ukeblad.

 

Premie verdt 300 000 kroner

«Jakten på dypet» er et strategispill tilsvarende brettspillet Monopol, hvor målet er å finne og utvinne olje og gass på norsk sokkel. Spillet skal gi en forenklet smakebit på hva bransjen handler om.

Her får du være med på alt fra todimensjonal seismikk, tildeling av lisenser, til produksjon og salg av oljen. Du bestemmer blant annet hvilken leterigg og produksjonsinnretning som skal brukes, sier Hjertvik.

Den spilleren som i løpet av den neste måneden finner og utvinner mest olje og gass, vinner økonomisk støtte til en treårig utdannelse innen tekniske eller naturvitenskapelige fag. Premien har en verdi på 300 000 kroner.

Hjertvik presiserer at det kreves at kandidaten kvalifiserer seg til å ta utdanningen. De ønsker også å følge vinnerens utdanningsprogresjon, og gir derfor belønningen på 100 000 kroner per skoleår.

Han forklarer at det tar rundt to timer å fullføre spillet, og at det også kan spilles på mobiltelefonen. Man kan logge seg ut og inn, og spillet husker alltid hvor langt du har kommet. 

Spillet har vært i utvikling hos Apt digitalbyrå siden starten av mai, og har blitt testet av elever på videregående skole i Oslo. 

Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger fra personene som så langt har prøvd det. Testpersonene har blant annet sagt at det er avhengighetsskapende, sier Ole Kristian Hustad, konsulent i Apt digitalbyrå til Teknisk Ukeblad.

Spiller finner du her