(StudentTorget.no):

- Om man er strukturert og klarer å holde seg unna Facebook, Twitter og nettaviser, så er iPhone et genialt hjelpemiddel for studenter, sier Marit Fjellro Løitegard (23).
 
Løitegard er en av mange studenter med et høyt mobilforbruk og drøssevis av applikasjoner. 
 
– Jeg er sjelden å se uten mobilen, sier hun. Det er som å ha et gedigent bibliotek i hånden, som er utrolig lett å bruke. Jeg tror ikke det går en studiedag uten at jeg bruker iPhonen til hjelp med et eller annet.
 
Løitegard studerer arabisk ved Universitetet i Bergen (UiB). Applikasjonen hun bruker mest er derfor IspeakArabic, men det er langt i fra den eneste hun synes er nyttig.

AVHENGIG AV "APPS": Marit Fjellro Løitegard bruker applikasjoner for å gjøre studielivet lettere.

 
- Av andre applikasjoner har jeg Wolfram, Evernote, ordbøker, og Google Translate selvsagt.  Jeg synes Evernote er helt super for å se PDF-filer på nett. De kommer automatisk opp og du kan lagre og bruke dem når som helst, tipser Løitegard.
 
Mange av de nyttige og effektive applikasjonen kommer i skyggen av tidstyver som Angry Birds, Facebook og Twitter, men hva hvis mobiltelefonen kunne bli ditt fremste studieverktøy?
 
Vi har laget en liste med ti nyttige måter å bruke mobiltelefonen i studietiden.
 
 

Hold styr på notatene

 
 
Moleskine er en kjent notatbok brukt av Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway og andre kunstnere gjennom århundrer. Moleskines iPhone-applikasjon er en avansert notatbok på mobiltelefonen. Du kan brue den til å skrive, droble, eller lime inn bilder. Du kan velge mellom blankt, linjert, eller rutete ark. Siden fortsetter ikke nedover i det uendelige, men du fortsetter å skrive på neste side. App-en har et tiltrekkende grensesnitt med farger, symboler og selvfølgelig kan du dele notatene på Twitter eller Facebook.
 
Er tilgjengelig for iPhone via App Store.
 
ColorNote Notepad Notes. En annen notatbokapplikasjon er Colornote Notepad Notes. Det er et genialt program med kategorier, lister og muligheter for såkalte widgets på hjemmeskjermen. Her kan du skrive handleliste og ToDo-lister og det er en fin måte å organisere studiehverdagen. Du kan passbordbeskytte notatene dine, søke i arkivet og ta backup telefonen. Del notatene via sms, mail eller Twitter.
 
Er tilgjengelig gratis for Android.
 
 

Gjør presentasjonen til en lek

 
Documents To Go gir deg ditt eget Office-kontor på mobiltelefonen. Les, rediger og lag nye Worddokumenter, Excel regneark, Powerpoint presentasjoner, eller les PDF-vedlegg. Den støtter filformater som .doc,. docx,. xls,. xlsx,. Ppt,. Pptx. Applikasjonen har allerede 1 million nedlastninger.
 
Er tilgjengelig Gratis for Android. Oppdaterer du til  premium via Documents To Go Full Version, koster det 81,78 kroner.
 
KeyNote. Det har aldri vært enklere å lage Powerpoint-presentasjoner og ikke minst: bedre å presentere den. KeyNote er Apples alternativ til Microsoft Powerpoint. Toskjerm løsningen er mye bedre enn i Powerpoint.
 
Er tilgjengelig for iPhone via App Store.
 
 

Organiser tid og sted

 
Smooth Calendar gir visning av kalenderoppføringer. Hold orden på eksamensdatoene med denne applikasjonen. En enkel kalender med et flott utseende du kan endre som du vil. Viser alt fra en til seks kommende hendelser. An synkronisere og støtter derfor Google Calender, Exchange, Facebook.
 
Er tilgjengelig gratis for Android. 
 
Remember the Milk. Dette er en genial applikasjon som hjelper deg med å huske alle oppgavene du skulle gjort i løpet av dagen. Du glemmer aldri å kjøpe melk i butikken igjen. Du kan sortere alle oppgavene i lister og tagge dem. Legg til og fullfør oppgaver mens du er på farten. Organiser kommende gjøremål og synkroniser det med Remember the Milk Pro.
 
Er tilgjengelig gratis for Android. Proversjonen koster penger.
 
 

Skaff deg oversikt

 
Timesheet registrerer timene du bruker på prosjekter og eksporterer dem til et regneark. Registrer også overtid. Perfekt for konsulenter og andre som jobber på timebasis. Integrerer også med kalenderen i Android. Kommer i daglig, ukentlig og månedlig visning.
 
Er tilgjengelig gratis for Android.
 
Shelves. Hold styr på samlingen av bøker med dette biblioteket. Kan også brukes for å organisere andre ting som CD-er, DVD-er, spill og mye mer. Du låne bort ting til venner i kontaktlisten, eller rangere dem for egen personlig nytte.
 
Er tilgjengelig gratis for Android.
 
GDocs synkroniserer dine Google-dokumenter slik at du kan lese, oppdatere og redigere dem fra telefonen. Du kan redigere og opprette rene tekstdokumenter som du kan dele med andre
 
Er tilgjengelig gratis for Android
 
Wikipedia Mobile. Det ligger i ordet. Søk og bruk Wikipedia på mobiltelefonen. Du kan foreløpig bare søke i de engelske artiklene, men søkene lagres og du kan enkelt hente opp tidligere søk.  Gratis for iPhone via App Store.  Et annet gratisalternativ er Wikipanion, som du også får på norsk. Du får løpende resultater etter hvet som du skriver.
 
Lastes ned fra App Store. Wikipedia-appen Wapedia er gratis for Android.