(StudentTorget.no):

I tillegg til tradisjonelle irske puber med livemusikk og hyggelige mennesker, har Irlands fantastiske hovedstad enda mer å by på.

Her finnes mange turistattraksjoner som er verdt et besøk. Priser på både fly og hotell trenger ikke være usannsynelig dyrt for studentlommeboka. Og det er heller ikke byen i seg selv. Vi viser deg noen av byens attraksjoner.

 

Guinness Storehouse:

Stedet er formet som et gigantisk ølglass på seks etasjer. Her kan du lære hvordan du lager den perfekte pint i forhold til kombinasjonen av vann, bygg, humle, gjær, og ikke minst hvordan ølet skal tappes. I tillegg lærer man om Arthur Guinness, som er grunnleggeren av bryggeriet. Du blir rett og slett tatt med på en reise gjennom det verdenskjente ølets historie.

GUINNESS: I denne ølglass-formede turistattraksjonen kan du lære deg å lage en perfekt pint.
Gjennom billetten din får du tilbud om du vil lære å tappe en pint med Guinness og motta et diplom på at du har mestret det. Og selvsagt kan du drikke din egentappede Guinness etterpå. Eller så kan du ta turen opp i toppen av bygningen, til Gravity Bar, og få servert en gratis pint der. Baren har panoramautsikt langt utover byen, og er den høyeste i Dublin.

I første etasje finnes det en gavebutikk, hvor du kan handle alle Guinness-gjenstander du ønsker deg. De har alt fra glass og kopper, plakater og klær.

 

LES OGSÅ: APPENE SOM GJØR SOMMERFERIEN ENKLERE

 

Trinity College:

Dette er det eldste og mest prestisjetunge colleget i Irland. Trinity Colleges hovedattraksjon er den verdensberømte Book of Kells, som er en illuminert håndskrift av Evangeliene. Denne er antagelig skrevet rundt 8. århundre.


 

Phoenix Park:

Dette er en stor park nordvest for Dublin sentrum. Både Hyde Park i London, og Central Park i New York er mindre enn Phoenix Park. Dublin Zoo og den irske presidentens offisielle residens ligger i her. Parken er åpen hele døgnet.

 

Dublin Castle:

Helt siden tidlig på 1200-tallet har Dublin Castle hatt en viktig rolle i hovedstadens historie. Slottet har blitt brukt som rettslokale, residens for de kongelige, fengsel og festning. Slottet brukes fortsatt av staten, men det meste er åpent for allmennheten.

 

CHRIST CHURCH CATHEDRAL: Dette skal være Dublins eldste bygning
 

 

Sightseeing med buss:

Sitt på bussen å bli kjørt rundt til flere av Dublins attraksjoner. Dette er en god måte å bli kjent med byen på. Du kan gå av og på så mye du vil i løpet av 24 timer. Men hvis man er på studentbudsjett kan det være lurt å spasere rundt. Da blir man også velorientert i byen, og avstandene er heller ikke alt for lange.

LIFFEY: Elven Lifey renner gjennom sentrum av Dublin.

 

Dublin Writers museum:

Dublin er kjent internasjonalt for sine mange berømte forfattere. Museet åpnet i 1991, og viser frem det beste av Irlands kjente litteratur. Forfatterne som er omtalt i museet er de som har gitt et viktig bidrag til irsk eller internasjonal litteratur.

 

 

LES OGSÅ: OPPLEV EUROPA PÅ INTERRAIL

 

 

JAMESON: Ta en guidet tur gjennom bryggeriets historie.

Old Jameson Distillery:

Her blir du guidet rundt gjennom Jamesons historie, og hvordan fremstillingen av Jameson whisky foregår. Omvisningen avsluttes i Jameson-baren, hvor det deles ut smaksprøver.


 

Uteliv:

For uteliv i Dublin, finnes flere hundre barer. Blant annet er Temple Bar-området sentralt plassert og veldig populært når det gjelder uteliv i byen. Her finner du massevis av brune puber og restauranter. Ofte spilles livemusikk på pubene på kveldene, og stemningen er på topp

 

Shopping:

I forhold til shopping tilbyr byen både kjøpesentre og shoppinggater. Handlegatene er først og fremst Grafton Street og dens sidegater, som ligger i mellom Trinity College og St Stephens Green. Grafton Street ligger på sørsiden av elven Liffey, som renner ut i Irskesjøen gjennom sentrum av Dublin. Du finner også O´Connell Street og gågaten Henry Street på nordsiden. I tillegg til alle pubene i Temple Bar-området, finnes butikker med både kunst, musikk, håndverk og klær.

 

SPIRE OF DUBLIN

Kilder: dublinguiden.no, dagbladet.no, wikipedia, reiseplaneten.no, altomreiser.no, travelmarket.no