(StudentTorget.no):

Har du ikke helt bestemt deg for hvor du har lyst til å dra på sommerferie, men ikke har så mye penger til rådighet? Det trenger ikke bli så dyrt. Du kan være heldig å finne billige flybilletter selv om ferien nærmer seg for mange. 

Det beste er at du har utrolig mange muligheter til å finne billige billetter. Her har vi samlet noen tips til deg som er interessert i å komme deg til din feriedestinasjon for minst mulig penger. 

 

Sjekk disse nettsidene: 

 • Restplass.no - Er du fleksibel og kan reise samme eller neste dag kan dette være stedet du kan hente inn billige billetter. Du kan få deg en reise for rundt tusenlappen med fly og uspesifisert innkvartering.
   SJEKK OGSÅ BILLETTER HER:

  Det er slett ikke bare lavprisselskap som Norwegian og Ryan Air som har billige billetter:

  ✔ Sjekk SAS, de har også ungdomsbillett for deg som er under 26 år.

  ✔ På Travellink kan du finne både flyreiser, hotell og pakketurer.

  ✔ Hos Supersaver kan du søke mellom 6000 forskjellige flyselskaper.

 

 • Finn.no – Skriv inn hvor du ønsker å reise, og søkemotoren finner det billigste og raskeste alternativet for deg. Finn søker mellom et titalls fly- og reiseselskaper. Du kan også søke etter restplasser og weekendreiser på siden.

 

 • Flybilligst.no – Velg flyplassen du vil reise fra og hvor du vil reise. Deretter får du opp en graf som viser hvilke datoer i ditt valgte tidsrom det er billigst å fly. Når du har valgt hvilke avganger du ønsker får du opp totalpris. Deretter får du mulighet til å gå til flyselskapets egne sider og der ligger din planlagte reise. Alt du trenger å gjøre er å fylle inn kontaktinformasjon om deg selv og betale.

 

 • Momondo – Dette er en dansk søkemotor som søker etter flyreiser fra over 700 reisenettsider. Skriv hvor du du vil reise fra og til, og den søker etter avganger og billettpriser.  
   
 • Widerøe – Trodde du at Widerøe kun formidlet sine egne flybilletter? Det er helt feil. På denne siden får du raskt og enkelt opp de rimeligste flybillettene til en rekke selskaper.
   
 • Norwegian – Sjekk lavpriskalenderen til Norwegian, her kan du gjøre et varp på flybilletter.
   
 • Ryan Air – Her finner du billige flybilletter, men vær obs på at de legger på forskjellige avgifter etterhvert, blant
   HUSKELISTE TIL REISEN:

  ✔ Gyldig pass

  ✔ Reiseforsikring - Sjekk at reiseforsikringen din er gyldig.

  ✔ Kredittkort/Visa-kort. Husk å sjekk at magnetstripen din fungerer. Her til lands bruker vi kun chip når vi betaler med kort, men mange steder bruker de fortsatt magnetstripe.


  Vaksiner/malariatabletter - hvis du skal til eksotiske strøk. 

  ✔ Helsetrygdkort - Kjekt å ha hvis du reiser innenfor EU/EØS. Kortet sikrer at om du får samme behandling som om du var innbygger i landet du besøker om du skulle bli syk. Kortet bestiller du fra Nav.

  annet bagasjeavgift for innsjekket bagasje, innsjekkingsavgift om du ikke sjekker inn på nettet på forhånd, ofte ligger også flyplassene Ryan Air reiser fra et godt stykke unna byen, du kan dermed risikere å bruke noen timer på å komme deg til den faktiske destinasjonen.

 

LES OGSÅ: På eventyr i Midt-Østen

 

Tips til å lete frem de billige billettene:

1. Vær utro! Husk at du kan velge forskjellige selskaper på utreise og hjemreise. Søk hos flere selskaper for å finne billettene med lavest pris.


2. Unngå lavprisfellen. Det er slett ikke alltid de såkalte lavprisselskapene som er billigst. Sjekk også prisene hos nettverksselskapene som SAS, Lufthansa, KLM og British Airways.


3. Flere strekninger. Du kan tjene store penger på å fly via de store lavprisflyplassene i Europa. Legg inn minst 3–4 timer mellom hver flytur hvis du tar flere hopp pr. dag. Husk at du uten gjennomgående billett tar en kalkulert risiko hvis du kommer for sent til neste fly. Da må du i de fleste tilfeller kjøpe helt ny flybillett.


4. Velg riktig dag. Unngå å reise på fredag og søndag, reis for eksempel heller ut lørdag og hjem mandag. Et enkelt grep som vil spare deg for penger. Det er forøvrig lettest å finne rimelige billetter i perioden mandag til torsdag. Å reise tidlig fredag er for eksempel billigere enn fredag ettermiddag.7. Velg en annen flyplass. Hvis du bor nær flere flyplasser: Finn ut hvilken av dem som har den rimeligste flyreisen til og fra stedet du ønsker å dra til.

 APPER SOM GJØR TUREN ENKLERE:

✔ Trip Advisor - Her kan du finne hotell, lese anmeldelser på hotell og restauranter på det stedet du besøker i tillegg til å finne mange forslag til aktiviteter. Du kan også opprette en bruker og anmelde hotellet/restauranter du har vært på selv.

✔ Urban Spoon - Denne appen viser deg hvilke restauranter som befinner seg på det stedet du besøker. Du kan velge hva du har lyst til å spise, prisklasse etc. og den kommer med forslag. Du kan også lese anmeldelser andre som har spist der.

✔ Wikitravel - Reiseguider rett på mobilen. Denne appen gir deg beskrivelser av tusenvis av reisemål og finnes på flere språk.

Kan du reise ut fra en flyplass og tilbake til en annen, øker mulighetene for billigkupp betraktelig. På Østlandet betyr det at både Gardermoen, Rygge og Torp nå er aktuelle alternativer.


7. Bestill nyhetsbrev. Søk opp alle aktuelle flyselskaper, registrer din e-post. Da får du jevnlig tips om billige billetter og kampanjer, ofte før andre kunder får vite noe om dette. Her kan du også få tilbud om svært billige restbilletter bare noen dager før avgang.8. Kampanjeperioder. Jakt etter kampanjeperiodene. De viktigste tidene for lavpriskampanjer er rett etter nyttår og frem til mars, samt september til midten av desember. Unngå høytidene og fellesferien, som er den absolutt dyreste flytiden. Rett etter påske hvert år er også en gunstig tid.


Merk deg dato og klokkeslett når kampanjebilletter legges ut, og regn med at du i noen tilfeller må sitte oppe midt på natten for å sikre deg de billige billettene. I noen tilfeller kan du søke opp billigbilletter flere timer før selskapenes annonserte kampanjer, hvis du går via de store nettstedene for billettsøk.


9. Bestill på nett. Dropp reisebyrået hvis du ikke skal legge ut på en lang og komplisert reise til et annet kontinent. Hvis reisefølget er 3–4 personer, slipper du fort unna gebyrer i 1000-kronersklassen.Det er ikke alltid at flyselskapene selv har de billigste billettene. Finn rute og pris på valgte selskap, men sjekk også på nettreisebyråene hva de skal ha for den.10. Dropp bonus. Det er langt mer å spare på å fly billig uavhengig av selskap enn å knytte deg til ett bestemt flyselskaps bonusprogram.

LES OGSÅ: Reis på sommerferie til romantiske Roma