(StudentTorget.no):
Er du på leting etter hotellrom til sommerferien? Romprisene varierer ofte kraftig på samme hotell, på samme tidspunkt. Her er tipsene som kan gi deg så billig hotell i ferien som mulig.
Ofte får man høre at jo før du bestiller hotell, jo billigere blir det. Dette gjelder derimot ikke alltid. De billigste rommene får man ofte om man bestiller i siste liten.
Et hotell tjener nemlig bare penger på rommene sine så lenge det er gjester som bruker dem. En natt uten gjester i hotellsengen betyr en natt uten inntjening, derfor er mange hoteller villige til å gi gode priser på rom som ellers ikke ville vært i bruk.
LES OGSÅ: Spar penger i sommerferien - reis til Europas billigste storby
Internettbooking
|
Å booke hotell via en søkemotor på internett kan ofte være en god idé. Sider som hotels.com og expedia.no har kontraktfestet plikt til å selge hotellrom til den lavest mulige prisen.
Dersom det står at hotellet er fullt på disse sidene betyr dette derimot ikke at de er fullbooket. Søkemotorene har kun reservert et visst antall rom på hotellet. Det kan dermed finnes mange ledige rom selv om de ikke kommer opp på søkemotorenes sider.
La deg derfor ikke lure til å bestille et dyrere rom en planlagt dersom det står at det kun er et rom ledig. Ring heller direkte til hotellet og snakk med dem eller send en e-post. Hotellet har bedre oversikt over avbestillinger og vil kunne gi deg gode tilbud for å fylle opp rommene.
Fullt betyr ikke alltid fullt
Selv om også hotellets nettside skulle vise at rommene er fulle betyr ikke dette nødvendigvis at de er det. De fleste hotell har ledige rom til ”gullkunder” som ofte viser seg å ikke trenge rommet likevel.
Dersom du venter med bestilling til samme dag eller kveld kan det dermed ofte dukke opp ledige rom. Ofte ekstra fine rom du kan få til ordinærpris dersom du er heldig.
I sommerferien kan du finne billige rom hos hoteller som vanligvis baserer seg på konferanser og jobbrelaterte overnattinger. Disse hotellene har mindre pågang i sommerferien, og kan tilby deg en bedre pris.
LES OGSÅ: Appene som gjør sommerferien enklere
Bruk ukedagene
Det som også er greit å huske på, er at det er dyrere å bo på hotell i helgene. I ukedagene er det færre som skal ha overnatting, dermed skrur hotellene også ned prisene. Kan du dermed være litt fleksibel på hvilke dager du skal være borte kan det være lurt å unngå helgene.
Hoteller med mange fasiliteter som treningsrom, basseng, spa og så videre er ofte dyrere enn hotell som ikke har dette tilbudet. Styr unna slike hotell hvis du vet at du ikke kommer til å benytte deg av disse fasilitetene.
Flørt!
Om du er en av de som ikke synes det er krise å ikke ha alle planer klare på forhånd kan det lønne deg å møte opp på hotellet den dagen du trenger rom uten bestilling. Det er utrolig hva litt flørting og hyggelig tone med resepsjonisten kan bety for prisen på rommet.
Vær også nøye på å be om regningen allerede første dagen for å allerede da forsikre deg om at dere er enige i prisen, så du ikke betaler for mye.