(StudentTorget.no):

Endelig er påskeferien i sikte, og det er tid for å slappe av og nyte roen før eksamensinnspurten kommer snikende sammen med vårsolen.
 
Om det frister mer med en livlig vennetur enn Yatzy og hyttekos med familien, er det ikke for sent å arrangere en utfart med gode kumpaner. 
 
Her er en oversikt over noen av Norges mest populære steder for både festglade og ski-interesserte studenter. 
 
 

Hafjell

 
Skiparadiset Hafjell ligger i Øyer kommune og har et av Norges største alpinanlegg. Dermed er det også et av de mer populære reisemålene blant nordmenn på påskeferie.
 
I påsken vil det være konserter med artister som Karpe Diem, Oslo Ess, Eric Saade, og dansebandkongene i Lasse Stefanz, og det annonseres med live musikk på alle afterski-eventer. 

 

NOE FOR ALLE: Det olympiske løypenettet på Hafjell har totalt 30 nedfarter med løyper tilpasset skiløpere på alle nivåer. (Foto: Wikimedia Commons/Ole C. Eid)

 

Om du ikke er nevneverdig stødig på ski, kan du også melde deg på skiskolen og lære deg det du trenger for å få gleden av de mange bakkene på Hafjell. For 955 kroner får du et 90 minutters gruppekurs. 

 
Overnatting, reise og heiskort
 
Det finnes både hytter, leiligheter og hoteller hvor du kan ordne overnatting på Hafjell. Leilighetene på Kjusgrenda ligger praktisk talt midt i bakkene og er et av de mest sentrale alternativene. Hvis dere er 6 – 7 personer kan dere leie 70 kvm med 3 soverom for omlag 20 000 kroner i påskeuken. Klikk her for booking av overnatting.
 
Hafjell ligger 15 kilometer nord for Lillehammer og 200 kilometer nord for Oslo. Det finnes gode forbindelser med buss og tog, og hvis du ønsker å kjøre bil er det bare å følge E6 straka vegen. Drar du med toget, må du først reise til Lillehammer og bytte til buss den siste biten opp til Hafjell. Studenter kan få tur/retur-billetter mellom Oslo S og Lillehammer for omlag 560 kroner.
 
Heiskort koster 1815 for en uke, og da er kveldskjøring også inkludert. Ønsker du å kjøpe dagskort, vil det koste 380 kroner for per dag. Du kan også kjøpe heiskort for to timer for 300 kroner.
 
Hvis du vil slippe den lange billettkøen kan du også kjøpe heiskort på nettet.
 

LES OGSÅ: Her kan du stå på ski utenfor byene

 

Hemsedal

 

POPULÆRT SKIPARADIS: Hemsedal har totalt ca. 500 000 gjestedøgn fordelt på 6 500 utleiesenger i løpet av vinterhalvåret. (Foto: Wikimedia Commons/Johan Simon Seland)

 

I påsken tilbyr Hemsedal mange ulike aktiviteter, som afterski med artister som Erik & Kriss og Lido Lido. Fredag 18. april arrangeres også Big-jump konkurransen "Junkyard in the Valley".

Man kan også prøve seg på isklatring med profesjonelle aktører som holder kurs og tilbyr guidede turer. Og ikke minst; synes du snøscooterkjøring er gøy, finnes det muligheter for å kjøre på lukket bane.
 
 
Overnatting, reise og heiskort
 
Det meste er blitt booket på Hemsedal allerede, men finnes fortsatt noen ledige leiligheter.  
 
For å komme til Hemsedal kan du ta både tog, buss eller bil. Det kjører et direktetog fra Oslo Lufthavn Gardemoen til Hemsedal, samt flere bussruter fra Oslo, Bergen og flere andre byer. Les mer om reisemuligheter her.
 
Prisene på heiskort ligger på 395 kroner for en dag, 760 kroner for to dager, og 1750 kroner for et seksdagerskort. Hemsedal skisenter er åpent hver dag fra 9.00 til 16.30.
 

LES OGSÅ: Her er Europas billigste ferieby

 

Trysil

 

LUKSUSHEIS: Toppekspressen er Trysilanleggets øverste heis, og ligger 1125 meter over havet. (Foto: Wikimedia Commons/EWR)

 

I Trysil i Hedmark finner man Norges største skianlegg. Det er alltid god stemning i Trysil med mange ski- og festglade mennesker.


I påsken kan Trysil by på blant annet heftige afterski, Trysil Big Air konkurranse med mange av Norges beste ski- og snowboardkjørere, og Coca Cola Påskecross. De forskjellige utestedene holder også forskjellige underholdningsinnslag med ulike artister. Les mer her.
 
 
Overnatting, reise og heiskort
 
Trysil har mange ulike overnattingsmuligheter. Man kan blant annet leie en leilighet på 67 kvm med to soverom pluss sovesofaer og plass til 6 – 7 personer til ca. 18 000 kroner for en uke. 
 
Ønsker du å reise med buss til Trysil kan du ta Trysilekspressen som kjører fra Oslo Bussterminal. Her må du være ute i god tid, og helst forhåndsbestille billetter. 
 
SkiPass koster 1665 kroner for åtte dager. Du kan bestille her.

 

STORT SKIANLEGG: Oppdal Skisenter består av de fem løypeområdene Vangslia, Ådalen, Hovden, Slettvoll og Stølen som er koblet sammen gjennom et nettverk av løyper og heiser. (Foto: Wikimedia Commons/KS-U92)

 

 

Oppdal

Oppdal ligger i Sør-Trøndelag fylke, og er et av Norges største alpinanlegg, med utallige muligheter. DJ Broiler og flere DJ´s skal være tilstede på Oppdal i påsken.

 
Overnatting, reise og heiskort
 
Vangslia Fjelltun, som ligger ved Vangslia skisenter, tilbyr leiligheter til seks personer for 10 400 kroner for fem dager.
 
Med bare en og halv time reisetid fra Trondheim, kan du i tillegg til bil velge å reise med både tog og buss. Tog fra Trondheim til Hemsedal koster omlag 300 kroner for studenter, mens Oslo til Hemsedal koster 1150 kroner.
 
SkiPass koster 370 kroner for én dag, og 1730 kroner for en uke. Du kan bestille her.
 

LES OGSÅ: Du bør ikke dra langt uten reiseforsikring

 

Narvikfjellet 

 

NARVIK BY: Utsikt over Narvik i Nordland (Foto: Wikimedia Commons/Dennis Tang)

Narvikfjellet i midnattssolens rike kan tilby hele 900 meters fallhøyde, og byr på vakre kontraster mellom fjord og fjell. 

Av aktiviteter kan man blant annet finne prøve seg på klatring, kjelkekjøring, bandvogner, skiskole med mer. Er du ute etter sterke opplevelser, er Narvikfjellet det rette stedet. 
 
 
Overnatting, reise og heiskort
 
På Rica Hotel Narvik kan tre personer overnatte i en uke for omlag 11 000 kroner.
 
Fra Tromsø til Narvik tar det ca. 5 timer med bil. Ønsker du å dra med buss, kan du sjekke tider og forhåndsbestille billetter her
 
Heiskort i Narvikfjellet koster 330 kroner for én dag og 1370 kroner for syv dager. Bestill her.
 
 

Kvitfjell

 

OL-ANLEGG: Kvitfjell skianlegg består av 25 løyper og 11 heiser. (Foto: Wikimedia Commons/Siri Spjelkavik)

I Ringebu kommune ligger alpinanlegget Kvitfjell, hvor det årlig arrangeres verdenscup i utfor, slalåm, storslalåm, super-G og kombinasjonsøvelser. Det finnes også flere gode langrennsløyper og annen moro. 

Om været tillater det blir det utendørs grilling, utebarer, afterski midt i bakken, poolparty, live musikk og mye mer. Les mer her.
 
 
Overnatting, reise og heiskort
 
Heiskort koster 385 kroner for én dag og 1780 for en uke. Les mer og bestill her.
 
Fra Oslo S til Ringebu koster ca. 700 kroner tur/retur med tog. Videre kan du ta taxi som tar ca. 15 minutter, og koster ca. 240 kroner opp til Kvitfjell. 
 
 

Gol

Når man nevner Gol må man også nevne Pers Hotell som er et av Norges mest populære feriehotell. Her kan man besøke badelandet Tropicana, spa, samt nyte god mat og drikke i restauranten. Tropicana badeland er åpent hver dag fra kl. 10 til 19.


 
Overnatting, reise og heiskort
 
I påskeferien kan du leie dobbeltrom på Pers Hotell for under 1000 kroner per person for ett døgn. Bor du 3 døgn, får du 1000 kroner i rabatt.

 

RETT UTENFOR BYEN: Tryvann Vinterpark er landets 5. største skisenter målt i heiskortomsetning.(Foto: Wikimedia Commons/Hans-Petter Fjeld)

Det tar ca. 3 timer med tog fra Oslo til Gol, og for tur/retur billett er prisen ca. 600 kroner. Hvis du bor på Pers Hotell får du inntil 50 prosent rabatt på heiskort hos både Hemsedal skisenter, Nesbyen alpinsenter og Gol skisenter. 

Heiskort koster 325 kroner for én dag og 1275 for en uke. Les mer og bestill her.

 

Tryvann

 
Om du skal være i Oslo og nyte både storbylivet og samtidig stå på ski en dag eller to, kan Oslos vinterpark være noe for deg. Ta med venner og nyt en lunsj ute i naturen, stå på ski og kos deg! 
 
 
Overnatting, reise og heiskort
 
Om du allerede bor i Oslo kan du kose deg ute i bakkene og dra hjem for å sove i din egen seng. Kommer du fra et annet sted i Norge, finnes det flere hoteller rundt om i byen. 
 
T-bane 1 og 2 tar deg til bakkene fra Oslo sentrum. Et dagskort koster 315 kroner på ukedager og 385 i helger. Les mer og bestill her.
 
 

ANDRE SKIANLEGG VED STUDENTBYENE:

Oslo:

Oslo Skisenter, Grefsenkollen: 4 heiser, 4 nedfarter, lengste: 950 m. 60 fallmeter.
Jerikobakken, Linderud: 1 skiheis, 190 meter. 40 fallmeter.
Leirskallen, Skullerud: 1 skiheis, 2 nedfarter, lengste: 250 m. 60 fallmeter.
Nordstrand IF Alpin, Sloreåsen: 1 skiheis, 300 meter. 70 fallmeter. 
Kirkerudbakken: (18 km fra Oslo) 3 skitrekk, fire nedfarter, lengste: 550 m. 120 fallmeter.
Kolsås Skisenter: (24 km fra Oslo) 3 trekk, to nedfarter, lengste: 580 m. 150 fallmeter.
Varingskollen: (30 km fra Oslo) 5 trekk, 5 nedfarter, lengste: 1600m. 400 fallmeter.
Drammen Slalåmklubb: (45 km fra Oslo) 3 trekk, 3 nedfarter, lengste: 550 m. 170 fallmeter.
Kongsberg skisenter: (90 km fra Oslo) 6 trekk, 9 nedfarter, lengste: 2200 m. 330 fallmeter.
Norefjell: (112 km fra Oslo) 13 skitrekk, 26 nedfarter, lengste: 6500 m. 1010 fallmeter.
 

Trondheim:

 
Vassfjellet: (23 km fra sentrum) 5 skiheiser, 11 nedfarter, lengste: 3500 m. 460 fallmeter.
Meråker: (83 km fra sentrum) 5 heiser, 12 nedfarter, lengste: 2200 m. 440 fallmeter.
Åre: (211 km fra sentrum) 40 heiser, 100 nedfarter, lengste: 6500 m. 890 fallmeter.
 

Bergen:

 
Eikedalen: (58 km fra sentrum) 8 skiheiser, 13 nedfarter, lengste: 2200 m. 470 fallmeter.
Furedalen: (65 km fra sentrum) 3 heiser, 7 nedfarter, lengste: 1700 m. 250 fallmeter.
Folgefonna Sommerskisenter: (95 km fra sentrum) 2 heiser, 3 nedfarter, lengste: 1400. 250 fallmeter.
Voss Resort Bavallen: (106 km fra sentrum) 12 heiser, 15 nedfarter, lengste: 3600 m. 750 fallmeter.
Voss fjellandsby Myrkdalen: (132 km fra sentrum) 7 heiser, 15 nedfarter, lengste: 2000. 400 fallmeter.
 

Stavanger:

 
Stavtjørn Alpin: (76 kilometer fra sentrum) 4 skiheiser, 5 nedfarter, lengste: 1800 m. 250 fallmeter.
 

Tromsø:

 
Tromsø alpinsenter: 3 skiheiser, 5 nedfarter, lengste: 2500 m. 550 fallmeter.
 
 
Kilder: Alpinanleggenes egne nettsider.
 
 
God påske, og husk fjellvettreglene! 
 
 
 
 
Har du noen flere anbefalinger? Legg gjerne igjen en kommentar!