(StudentTorget.no):

Tissvåt sand lå som et tykt teppe hver kveld over hele Roskildefestivalen. Jeg hadde aldri vært på festival før, og var ikke forberedt på hva som ventet meg.

 

Roskildefestivalen minte meg om New Delhi, India. Noen kaller det for selveste helvetet på kloden, men mange elsker det kontrollerte kaoset. Så hvordan overlever man en uke med konstant fylle, vonde bein, og høylytt omgivelse? Her følger 10 tips fra en festivalrookie:

 

1. Ta med deg campingstolen overalt.

Det høres kanskje unødvendig ut nå, men hvis du skal vente på et favorittband og vil stå i kø, eller om du har noen timers døtid mellom happenings, så er det alltid deilig å sette opp en sitteplass. Helt plutselig er det ti andre ukjente mennesker som setter seg med deg og vipps så har du fått deg nye venner.


2. Ta med varme klær til kvelden.

Bor du langt unna festivalområdet så ta med klær i sekken. Det blir kaldt om kveldene, særlig hvis man har holdt det igang fra tidlig morgen. Lager på lager i alle mulige materialer er å anbefale. Festivalklærne skal se ut som et sirkus, det er en tradisjon som ikke må dø ut.3. Spis mat ofte

Ikke bare for å overleve, men fordi det finnes så mye forskjellig mat og det meste smaker helt fenomenalt. Jeg er veganer, men klarte likevel å spise mat på de fleste stedene. Du kan tenke deg at en festival er som en enorm gruppe småbarn som vil ha mat annenhver time. Lytt til kroppen din og spis!

 

Les også: Dette må du ha med i festivalbagen


4. Drikk vann

Du kommer angre så hardt på dette om du jukser med vanninntaket. Dagen etterpå blir grusom, take it from someone who knows og som vurderte å reise hjem etter første dagen fordi det var uutholdelig. Når alkoholinntaket er konstant gjennom dagen så er det bare vann som kan redde deg.


5. Ha på støttestrømper!

Jeg vet hva du tenker nå: ‘Det er kun folk over 65 år som bruker det.’ Men støttestrømper er din beste venn på festival og de gjør så beina ikke gjør vondt. På mine festivaldager gikk jeg over 20k skritt om dagen, og sto opp i flere timer. Støttestrømpene forbedrer blodsirkulasjonen og reduserer hovne bein, og uten de ville jeg ikke orket hele uken.

 

6. Ha med toalettpapir og antibac

Helt plutselig må du på do, men toalettene har ikke papir eller såpe; og er generelt ekle. Hvis du har toalettpapir kan du bli festens midtpunkt fordi alle vil ha litt av dine ressurser. Du blir frelseren i nøden, og ditt ego får seg en skikkelig boost.7. Kjøp variert alkohol

Etter noen få dager smaker selv den beste ølen tiss. Du kan også drikke annenhver med alkoholfritt eller vann. Ikke vær redd for å bli edru av denne metoden, bare lukten av festival gjør at alkoholpromillen øker med minst 0,3%.


8. Gå rundt alene

Ikke bare heng med vennene dine som du reiste til festivalen med. Ta en tur i din ensomhet og snakk med folk. Festivaler er fantastiske tilfeller for å møte nye mennesker. Hjemme i den trygge omgivelsen danner vi oss en mening om hvilke typer mennesker vi vil henge med, men på festival er alle potensielle venner. Å gå rundt alene innebærer at du må slippe tak om fordommer. Det å søke seg til ubehag, som det å være alene, gjør at du vokser som menneske.

 

Les også: Dette gjør musikk med konsentrasjonen din


9. Ikke var en drittsekk

Hvis du vet at du blir en drittsekk når du fester hardt på alkohol, så slutt å drikke. Ingen vil bli dyttet, trakassert eller slått. Tenk på folk rundt deg og vær oppmerksom på deg selv.


10. Ta med bra ørepropper

Det er ikke kult å være på en konsert og ikke beskytte ørene. Du kommer angre på det når du får tinnitus. Selv de mest hardcore metalbandene som tiltrekker seg store flokker moshende mennesker ville sagt at ørepropper er bra.


 

Kos deg på festival!