(StudentTorget.no):

De fleste har sikkert vært på storbyferie i London, Roma eller Paris. StudentTorget gir deg som vil oppleve noe annet enn de vanlige storbyene eller chartertur tipsene til sommerens ferie.

 

San Sebastian og Baskerland, Spania

Baskerland er noe helt spesielt, på mange måter.
Landskapet i området er forskjellig fra resten av Spania, og sammenlignet med de mer internasjonalt pregede byene Barcelona og Madrid, er San Sebastian noe helt eget.

San Sebastian er en fantastisk by om sommeren med sine flotte sentrumsstrender.

Utelivet er også veldig bra, og den tradisjonelle cider-typen baskerne drikker anbefales på det sterkeste. Det skjer også mye i San Sebastian på andre tider av året. Spesielle høytider og fester med griseutlodning og utkledde innbyggere er noe av det du kan få med deg her.

 


SAN SEBASTIAN: Byen ligger ved Spanias nordkyst er kjent for sine store og flotte stender. I San Sebastian er det også gode surfemuligheter. 

 

De finnes også mange små byer rundt i Baskerland som det er verdt å se. I tillegg er det også kort vei til Bilbao, som blant annet kan by på Guggenheim-muséet. Frankrike ligger bare en liten times togtur unna, om man ønsker en utflukt dit.


Hvordan kommer jeg meg dit?

Fly til Barcelona eller Madrid og tog videre til San Sebastian er nok den mest behagelige ruten. Togreisen til San Sebastian tar mellom seks og åtte timer fra både Madrid og Barcelona.

 

Krakow, Polen

Krakow er et kick i seg selv, byen er sjeldent vakker med en unik atmosfære og tusen års historie. Byen var hovedstad i 500 dramatiske år (1040-1596), og har en spesiell plass i polakkenes hjerter.

Heldigvis ble denne byen spart for nazistenes herjinger i forbindelse med andre verdenskrig. De siste årene har Krakow vært en magnet for unge mennesker på jakt etter vakre omgivelser, inspirasjon og rimelig husleie. Tilbudet av restauranter, puber og jazzklubber er stort og det mangler ikke på andre severdigheter og opplevelser.

 


KRAKOW: En veldig koselig by som blant annet kan by på mye historie.  

Noe kanskje ikke så mange er klar over er at Krakow også er et godt utgangspunkt for skireiser. Med leiebil, buss eller tog er ski-senteret Zakopane snaue to timer unna.

Hvordan kommer jeg meg dit? 

SAS og Norwegian flyr direkte til Krakow fra Oslo lufthavn, Gardermoen. Flyturen tar om lag 1,5 time.

 

LES OGSÅ: Ikke reis langt uten reiseforsikring 

 

Sevilla og Andalucia, Spania

Sevilla og Andalucia-regionen er stedet for å oppleve det ekte og autentiske Spania! Her er det virkelig slik som i historiene alle har hørt. Folk har en herlig laidback holdning og går hjem for å sove midt på dagen, men når det er fest er det fyrrig flamenco og skikkelig liv.

I Sevilla er det mye å oppleve. Arkitekturen, og da spesielt katedralen og Plaza d’España, er en fantastisk opplevelse. 

Utelivet er også noe helt spesielt, for her blir ikke de festglade menneskene værende inne på utestedene. De tar rett og slett med seg festen ut på gata, til de mange ”plazaene” i byen. Dette er egentlig ikke lovlig, men ”alle” gjør det uansett.

 


DUBROVNIK: Krystallklart grønt vann og strand, hva mer trenger man?  

Ellers byr regionen på flere mindre byer, som er verdt å få med seg, som Cordoba, Cadiz og Granada.

Hvordan kommer jeg meg dit?


Ta fly direkte til Sevilla. Pris fly tur/retur Oslo. Finnair og British Airways flyr direkte fra Oslo lufthavn, Gardermoen.

 

LES OGSÅ: Appene som gjør ferien enklere

 

Dubrovnik, Kroatia

For den som er interessert i historie og kultur, er Dubrovnik byen å besøke. Her kan du utforske gamle gater og historiske bygninger. Og når en snakker om kultur i Dubrovnik, må det nevnes at det er mange ulike kulturer samlet her, slik at man kan oppleve flere forskjellige på en gang.

Dubrovnic har mer eller mindre vært avskåret for turister på grunn av sin beliggenhet i forhold til Kosovo og urolighetene der på slutten av forrige århundre. Nå fremstår byen som en perle ved Adriaterhavet, restaurert og er på ny blitt markert på kartet som en feriedestinasjon for eldre som unge. 

Her er det noe for enhver smak! Historie, restauranter, uteliv, badestrender og øyer. 
 

Hvordan kommer jeg meg dit?

Med direkteruter fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger har det blitt enklere og ikke minst billigere for oss nordmenn å ta turen østover og oppleve steder som ikke har vært tradisjonelle førstevalg når vi skal bestille ferie.